Oras mayas gasit de un baiat de 15 ani - A lansat o teorie ce va duce la noi descoperiri

Marti, 10 Mai 2016, ora 10:22
10468 citiri
Oras mayas gasit de un baiat de 15 ani - A lansat o teorie ce va duce la noi descoperiri
Foto: Agentia Spatiala Canadiana

William Gadoury, in varsta de 15 ani, pasionat de cultura mayasa, a facut o descoperire rasunatoare. Folosindu-se de imagini din satelit, acesta a testat o teorie proprie, care a dus, in final, la descoperirea unui oras.

Cercetand pe harta locul in care se afla situate orasele mayase, tanarul din Quebec a observat ca exista un tipar, ca acestea nu sunt asezate deloc la intamplare, ci ca intre acestea si constelatii exista o stransa legatura, informeaza The Independent.

A observat ca orasele mayase erau aliniate perfect cu stelele principalelor constelatii. A contactat Agentia Spatiala Canadiana, care i-a furnizat imagini din satelit. Asa a observat ca, desi stelele indicau inca un oras in junga K'aak Chi, din Yucatan, din descoperirile de pana acum nu existau astfel de informatii.

Teoria sa a fost privita cu maxima seriozitate, iar Daniel De Lisle, din cadrul Agentiei Spatiale Canadiene, admite ca zona a fost dificil de studiat, din cauza vegetatiei dense.

O analiza ulteriora, amanuntita, indica faptul ca, intr-adevar, in zona indicata de tanar ar putea exista un oras. Exista destule elemente ce sugereaza ca e vorba despre o structura realizata de om.

Potrivit lui Armand La Rocque, de la Universitatea New Brunswick, o imagine din satelit arata o retea de strazi si un patrat de mari dimensiuni ar putea trada existenta unei piramide. O astfel de forma are putine sanse sa fie creatia naturii, cu greu poate fi atribuita unui fenomen natural, a spus omul de stiinta.

"Daca adunam toate aceste informatii, avem destule dovezi ca in zona ar putea fi un oras mayas", a mai spus La Rocque.

Mai mult, teoria tanarului ar putea conduce arheologii catre alte orase mayase nestiute.

Secrete ascunse ale civilizatiei Maya: S-a descoperit o metropola necunoscuta

Descoperirea adolescentului va fi publicata intr-un jurnal stiintific, el urmand sa-si prezinte descoperirile la un eveniment stiintific de anvergura in Brazilia, anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#oras mayas descoperit baiat 15 ani, #orase mayase constelatii, #oras maya gasit adolescent Canada, #civilizatia maya orase, #orase maya descoperiri , #arheologie