Primii colonisti britanici in America au devenit canibali

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 23:52
4929 citiri
Primii colonisti britanici in America au devenit canibali

Primii colonisti britanici permanenti in America de Nord au devenit canibali in cruda iarna a anilor 1609-1610, au dezvaluit cercetatorii americani, pe baza informatiilor oferite de oase umane recent descoperite.

Oamenii de stiinta au descoperit taieturi neobisnuite pe oasele omenesti aruncate intr-o groapa de gunoi, ce pot fi explicate doar prin taierea deliberata, scrie BBC.

Un craniu si o tibie, vechi de patru sute de ani, apartinand unei adolescente din James Fort, Virginia, au fost dezgropate anul trecut. James Fort, fondat in 1607, este partea ca mai timpurie a coloniei Jamestown.

"Dovezile sunt absolut concludente, acest trup a fost dezmembrat si carnea a fost taiata de pe oase", a spus Doug Owsley, antropolog legist de la Muzeul National de Istorie Naturala Smithsonian din Washington DC.

Documentele scrise sugerasera anterior ca disperati, colonistii ar fi recurs la canibalism, insa descoperirea oaselor fetei de 14 ani ofera prima dovada stiintifica in sprijinul acestei teorii.

Cercetatorii de la Smithsonian cred ca adolescenta a devenit hrana pentru comunitatea care se chinuia sa supravietuiasca brutalei ierni dintre anii 1609-10.

"Erau nenumarate taieturi - taieturi in frunte, in spatele craniului si o gaura pe laterala capului, pentru a scoate acea parte, cu scopul de a ajunge la creier. Intentia a fost scoaterea tesutului facial si creierului pentru consum", explica Owsley.

"Oamenii acestia erau la mare stramtoare. Deci orice carne disponibila va fi fost utilizata", spune omul de stiinta.

Nu se stie in ce circumstante a murit fata, insa atacul asupra corpului sau a avut loc la scurt timp dupa aceea.

Iarna dintre anii 1609-10 este una din cele mai ingrozitoare din istoria colonistilor. Colonistii de la Fort James erau asediati de indieni si nu aveau suficiente provizii de apa si alimente pentru a rezista toata iarna. Mai intai au mancat caii, apoi cainii, pisicile, sobolanii si soarecii. Unii au mancat pielea pantofilor. In cele din urma, potrivit dovezilor, s-a ajuns la canibalism.

Dupa sase luni de infometare, abia 60 dintre cei 300 de colonisti initiali mai erau in viata.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#colonisti America canibalism, #colonisti canibali America Nord , #arheologie