S-a gasit comoara imperiului incas? Structura neobisnuita in jungla Amazonului

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 15:11
5463 citiri
S-a gasit comoara imperiului incas? Structura neobisnuita in jungla Amazonului
Foto: The Telegraph

Cercetatorii, adevarati exploratori precum in filmul Indiana Jones, au facut o importanta descoperire in jungla Amazonului. Ei sustin ca ar putea fi una dintre cele mai mari descoperiri arheologice din lume, care ar duce la comoara Imperiului incas.

Ruinele descoperite in Ecuador ar putea fi din vremea ultimului imparat incas. Echipa multinationala a descoperit o structura neobisnuita, cu are o inaltime de 79 de metri si o latime de 79 de metri, potrivit The Province.

Structura este formata din sute de blocuri de piatra, estimate a avea o greutate de doua tone fiecare. Arheologii cred ca ar putea exista mai multe constructii similare pe o suprafata de aproximativ 2,5 kilometri patrati.

Investigatiile sunt in prezent intr-o faza timpurie, iar teoriile referitoare la aceasta structura variaza. Unii dintre cercetatori considera ca ar putea fi vorba de mausoleul lui Atahualpa, ultimul imparat incas, care a fost capturat de catre spaniolii cuceritori, sau comoara Llanganates, un tezaur din aur si alte bogatii adunate in vederea eliberarii imparatului.

O piramida

In schimbul libertatii sale, se spune ca Atahualpa ar fi oferit o camera plina cu aur. Insa oferta sa a fost respinsa de spanioli si a fost executat in anul 1553.

Conform legendei, mari comori au fost ingropate impreuna cu imparatul incas. Cautarea mormantului si a bogatiilor incase au fost tinta uneia dintre cele mai mari vanatori de comori din istoria lumii.

Situl istoric se gaseste in Parcul National Llanganates din Ecuador si este investigat de o echipa de arheologi din Marea Britanie, Franta, Statele Unite si Ecuador.

Nu este clar daca structura descoperita este o piramida, deoarece zona este afectata de alunecari de teren, iar o mare parte din ea este acoperita de noroi si vegetatie.

"Aceasta ar putea fi una dintre cele mai mari descoperiri arheologice facute vreodata. Ar fi uriasa. Noi nu avem structuri de acest tip si dimensiune in aceasta parte a lumii", a spus Benoit Duverneuil, arheologul americano-francez care a intreprins o expeditie in jungla Amazonului din Ecuador.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#descoperire jungla Amazon Ecuador, #comoara imperiului incas Ecuador, #structura neobisnuita descoperita Ecuador , #arheologie