Animale care au reusit lucruri uimitoare. Bondarii chiar stiu fotbal! (Video & Galerie foto)

Sambata, 28 Aprilie 2018, ora 18:52
7032 citiri
Animale care au reusit lucruri uimitoare. Bondarii chiar stiu fotbal! (Video & Galerie foto)
Foto: Guiness Records

Unele animale, nu foarte multe, pot fi dresate sa sada, sa se rostogoleasca, sa dea labuta, poate chiar si sa faca pe mortul. Exista insa unele care sunt asa de deschise spre a invata lucruri noi, incat avantul lor nu poate fi oprit.

Unele dintre ele au intrat in Cartea Recordurilor, facand cinste speciilor din care fac parte, pe altele le admiram in pauza de cafea si intelegem de ce clipurile cu ele au devenit viral.

Si mai sunt unele care ne pot invinge chiar pe noi in unele activitati pe care omul le-a inventat.

Cainii care pot conduce masini

Intr-un adapost de caini din Noua Zeelanda par sa se fi adunat toti cainii plini de talent la sofat. Au fost scoliti de angajati si s-au dovedit a fi mai mult decat elevi silitori.

Un ONG a vrut sa arate lumii ca patrupedele pe care le are in grija, si nu doar ele, sunt incredibile - asa cum de altfel sunt toate animalele. A vrut sa mareasca numarul adoptiilor demonstrand ce potential au cainii de aici. Dupa doar opt saptamani, doi dintre caini erau capabili sa conduca un Mini Countryman modificat. Restul inca mai faceau greseli, dar nu iremediabile.

Blanosii Monty, un schnauzer usias, si Porter, un collie nu prea pur, au reusit sa intoarca cheia in contact, sa apese pedalele si sa invarta de volan fara ezitare pe pista. Izbanda lor a fost televizata si indelung aplaudata.

O pisica stie mai multe trucuri decat cateii

Despre pisici se stie ca sunt foarte greu, daca nu imposibil de dresat. Nu e si cazul Didgai. Femela a invatat mai multe trucuri decat un caine ar putea spera sa prinda intr-o viata. Nu degeaba a fost inclusa in Cartea Recordurilor ca fiind felina capabila sa faca cele mai multe trucuri intr-un singur minut - nu mai putin de 24.

Printre reusitele ei se numara saritura peste un bar in timp ce merge cu skateboard-ul.

Didga a fost adoptata de Robert Dollwett dintr-un adapost. Ca sa-i capteze atentia, cand Robert venise sa-si aleaga un animal de companie, a facut toate giumbuslucurile de care era capabila. Si l-a cucerit. Odata ajunsa acasa, a inceput adevaratele antrenamente, pentru care avea un talent nativ.

Didga e speciala, pentru ca nu are deloc teama de apa, asa ca sta bine inclusiv la capitolul surfing. Inutil de spus ca Didga foloseste si toaleta si trage si apa dupa ea.

Foto: Guiness Book

Porumbei la fel de inteligenti ca primatele?

Pana de curand se credea ca doar cimpanzeii si gorilele pot jongla cu numerele. O echipa de cerecetatori din Noua Zeelanda a demonstrat ca si porumbeii pot fi la fel de talentati cand vine vorba de cifre.

S-a dovedit ca sunt foarte usor de dresat si ca pot invata sa numere cel putin la fel de bine ca maimutele rhesus.

Un iepure special: talentat la pictura, dar si la baschet

Intr-o industrie dura, asa cum e arta, iepurele Bini, de sase ani, se descurca binisor. Tine in botic o pensula si in 40-90 de minute pictura e gata. Lucrarile sale sunt la mare cautare si "colectionarii" platesc si cate 300 de dolari pe ele.

Nu e singurul sau talent. Bini nu e doar artist, ci si un sportiv desavarsit. Reuseste cele mai multe cosuri, la baschet, intr-un minut, cel putin cand se ia la intrecere cu alti iepuri. In 2017 a reusit sa intre in Guiness Book cu 7.

Bondari care joaca fotbal?

O echipa de biologi de la Universitatea Queen Mary din Londra a avut un vis maret: sa invete bondarii sa joace fotbal. Si a reusit!

De fapt, tot ce si-a dorit a fost sa vada daca bondarii pot invata sa miste o bila intr-o zona anume. Bila era jumatate din ei. De fapt, cercetatorii voiau sa vada daca aceste insecte pot invata ceva care nu ar fi nevoite sa faca niciodata in natura, daca poseda abilitatile cognitive pentru a duce la bun sfarsit o asemenea sarcina.

S-a dovedit ca da. Au reusit sa dea gol in multe feluri. Unele dintre insecte au reusit asta fara nicio demonstratie. Si nu o data. Altele, au privit intai si apoi au reusit, imbunatatind tehnica celui pe care-l privisera.

Au existat unii bondari care au reusit din prima, dar apoi si-au perfectionat tehnica. Concluzia: bondarii sunt in stare de gandire complexa, o noutate pentru breasla stiintifica si nu numai.

Vezi si Caini si pisici vedete pe Internet, care-si fac stapanii bogati (Video&Galerie foto)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#animale talentate, #animale Cartea Recordurilor, #pisici amuzante video, #aniamle clipuri amuzante , #cartea recordurilor