Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Arma legendara, vanduta pentru o suma record

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 08:36
3964 citiri
Arma legendara, vanduta pentru o suma record
Foto: theblaze.com

In statul american Arizona a avut loc o licitatie in care o arma legendara s-a vandut pentru pretul de 225.000 de dolari. Revolverul Colt de calibru 45 i-ar fi apartinut celebrului justitiar al Vestului, Wyatt Earp.

Arma a fost folosita in schimbul de focuri din Tombstone, SUA, in timpul caruia Wyat Earp si ajutoarele sale au luptat impotriva unei bande celebre de raufacatori, scrie Fox News. Expertii casei de licitatii J. Levine Auction & Appraisal spun ca in cadrul evenimentului tinut joi seara s-au vandut mai multe obiecte care au apartinut acestuia si familiei lui din Scottsdale, Arizona (SUA).

Suma totala obtinuta a fost de 445.000 de dolari. Initial, casa de licitatii evaluase arma la o valoare cuprinsa intre 100.000 si 150.000 de dolari. Toate obiectele vandute i-au apartinut lui Glenn Boyer, cel care a scris mai multe carti dedicate lui Wyatt Earp. Boyer a decedat in februarie 2013.

Totusi, au aparut si voci care contesta adevarata provenienta a obiectelor detinute de el. Altii, insa, sustin ca biograful a fost un cercetator credibil si autenticitatea e astfel garantata. Noul proprietar al pistolului a licitat prin telefon, el find din statul american New Mexico. Un alt colectionar a cheltuit suma de 150.000 de dolari pentru o a doua arma a lui Earp, alaturi de cateva obiecte din arhiva familiei sale.

Conform ABC News, revolverul folosit in celebra infruntare este insotit de numeroase acte care ii dovedesc autenticitatea. Josh Levine, proprietarul casei de licitatii, a dezvaluit faptul ca printre acestea se gaseste si o declaratie autentificata in 1994 la notar, data chiar de Glenn Boyer. Dovezile includ si o scrisoare a producatorului Colt, in care se mentioneaza faptul ca arma a fost facuta in perioada in care a trait Earp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#pistol arma Colt, #arma Colt pistol revolver, #arme pistoale , #cartea recordurilor
Comentarii
Poza crisstiana
crisstiana
rank 1
Da,un pret bun,pentru un mesager al ***