Cat poti sa tii un dihor in pantaloni? Cele mai ciudate competitii de anduranta din lume (Video&Galerie foto)

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 14:49
5473 citiri
Cat poti sa tii un dihor in pantaloni? Cele mai ciudate competitii de anduranta din lume (Video&Galerie foto)
Foto: Oddee

De ce ai lasa un dihor sa umble oarecum liber in pantalonii tai? De ce ai atinge, pana ti s-ar toci degetele, o camioneta, timp de aproape patru zile? Cat ai putea sa stai intr-o sauna? Dar intr-un picior? Sau de ce ai manca urzici crude pana la refuz ori te-ai cotonogi organizat?

Sunt intrebari la care nu poti raspunde decat daca participi la o competitie si eventual iei o caruta de bani pentru asta. Insa in lume exista oameni care nici macar nu o fac pentru bani (prea multi), ci doar pentru distractie. Iar asta ajunge sa-i motiveze indeajuns incat sa faca performanta in niste domenii despre care nici nu stiai ca exista.

Cu dihorul in pantaloni

Minerii din Yorkshire, Anglia, sunt vinovati pentru aparitia unei competitii ce presupune dihori si cat mai putina sensibilitate in zona peste care cade pantalonul. Proba e simpla: tine dihorul in pantaloni cat poti de mult. In tot acest timp, animalul se va plimba, va incerca sa iasa, te va gadila sau poate chiar musca, daca esti ghinionist.

In ultimii ani, competitia s-a tinut in Richmond, Virginia, iar recordul e de 5 ore si 30 de minute, conform Oddee.

23 de zile intr-o masina cu gunoi

In 25 februarie 2014, patru malaezieni au urcat intr-un Ford Ranger plin cu gunoi si au ramas acolo cat au putut. Castigatorul a reusit sa stea in acest mediu, fara a face baie sau dus, 23 de zile, dupa care si-a condus premiul urat mirositor mai departe.

In tot acest timp, atat el, cat si cei cu care s-a luptat, trei la numar, nu au avut voie sa coboare din masina decat o data la trei ore, pentru 15 minute, pentru a merge la baie. Au rezistat in acest mediu fara a se misca si fara aer conditionat.

Stai cu mainile pe masina! Cat poti?

Pare simplu si putin stupid sa atingi un obiect cat de mult poti, in acest caz o camioneta. Dar minutele, orele si chiar zilele trec si te poti trezi ca ai stat treaz, cu mainile pe masina, timp de 87 de ore.

O astfel de competitie a inceput in 1992, la o reprezentanta Nissan din Texas. Participantii au avut voie sa ia pauza 5 minute la fiecare ora si 15 minute la sase ore.

In 2005, un competitor, Richard Vega, a cedat dupa 48 de ore. A pornit pe strada, a furat o arma si s-a sinucis. Vaduva sa a dat in judecata reprezentanta, acuzand-o ca i-au spalat pe creier sotul, facandu-l sa-si piarda pentru moment mintile.

Un sarut de 58 de ore, 35 de minute si 58 de secunde

Anul trecut, de Ziua Indragostitilor, inca un record a fost daramat. Ekkachai si Laksana Tiranarat, din Bangkok, s-au sarutat pentru 58 de ore, 35 de minute si 58 de secunde. (Cu un an inainte, doi barbati din Thailanda reusisera performanta de a se saruta timp de 50 de ore si jumatate).

In tot acest timp, cuplurile nu au fost lasate sa se aseze sau sa doarma si au fost escortate pana la baie, astfel incat buzele lor sa ramana lipite (foto).

La gheata pentru doua ore

Chen Kecai si Jin Songhao au reusit sa intre in Cartea Recordurilor dupa ce au rezistat "la gheata" timp de 118 minute, in cadrul unei competitii organizate in China, provincia Hunan. Recordul precedent era de 115 minute.

Pentru a trece mai usor timpul, unul dintre competitori a scris, trecand astfel si proba caligrafiei.

16 minute si 15 secunde la temperaturi de peste 110 grade Celsius

La polul opus se afla o alta competitie, care punea participantii la cald. Prea cald, ar spune multi, pentru ca e vorba despre sauna. Competitia se desfasura in Finlanda si temperatura de start era de 110 grade Celsius. In timpul petrecut in sauna se varsa o jumatate de litru de apa pe soba incinsa la fiecare 30 de secunde.

Majoritatea participantilor nu rezistau mai mult de cinci minute. Erau imbracati in slip si nevoiti sa ramana constienti pe tot parcursul sederii in sauna.

Recordul mondial a fost stabilit de Timo Kaukonen, care a reusit sa supravietuiasca in astfel de conditii timp de 16 minute si 15 secunde.

Nu trebuie sa fii insa un geniu ca sa realizezi ca a te expune la astfel de temperaturi e nebunie curata. In 2010, un concurent, Vladimir Ladyzhensky, a murit, iar un altul a iesit din sauna pe targa, in stare grava. De atunci, competitia nici nu s-a mai tinut.

Dornic de senzatii tari? Vezi unde poti face bungee jumping extrem (Galerie foto)

Intr-un picior timp de 7 ore si 26 de minute, pentru un BMW

Unii oameni ar face aproape orice pentru o masina si mai mult pentru un BMW. Wu Deqi a stat 7 ore si 26 de minute intr-un picior pentru un nou tip de BMW. Totusi, e departe de recordul mondial de 76 de ore si 40 de minute, stabilit de Suresh Joachim, din Sri Lanka (care nu a avut nicio legatura cu vreo masina).

Ai manca urzici crude? Fara manusi!

In 7 iunie 2014, amatorii de urzici sunt asteptati sa devoreze planta abia culeasa in Bottle Inn, Dorset, Marea Btitanie. Se pot ajuta de apa si bere, ca sa aiba spor.

Aproape nici nu mai conteaza cat reusesc sa manance; e un spectacol in sine sa-i privesti rotindu-si frunzele si inghitindu-le relaxat, ca pe un desert mult asteptat, pe care il iau cu prietenii.

Cotonogeala organizata?

Regulile unei astfel de competitii sunt simple: lovesti la fluierul piciorului pana ce rivalul cade. "Inamicii" se tin de guler si, mai pe romaneste, se cotonogesc. E voie insa sa folosesti protectie.

Competitia se tine din secolul XVII, iar varianta moderna a fost adoptata din 1951. In prezent, concursul strange mii de spectatori. Castigatorul din 2013 a fost acelasi cu cel din 2012, Zak Warren, in varsta de 24 de ani.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#recorduri ciudate, #competitii anduranta lume, #probe rezistenta neobisnuite lume, #concursuri rezistenta ciudate video, #dihor pantaloni competitie video , #cartea recordurilor