Ce noutati aduce Guiness Book 2012? (Galerie foto)

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 17:54
4692 citiri
Ce noutati aduce Guiness Book 2012? (Galerie foto)

Una dintre cel mai bine vandute carti din lume este Cartea Recordurilor, cu 120 de milioane de copii in peste 100 de tari, publicata pentru prima oara in 1955.

Saptamana aceasta a fost scoasa pe piata cea mai recenta editie, care vine cu categorii nemaiintalnite pana acum, conform The Telegraph.

Astfel, femeia cu cea mai lunga limba din lume este americanca Chanel Tapper, a carei limba masoara 9,75 de centimetri. Totusi, ea este intrecuta de britanicul Stephen Taylor, a carui limba masoara 9,8 centimetri, record omologat in 2009.

Cainele cu cele mai lungi urechi din lume este Harbor, in varsta de 8 ani, care locuieste impreuna cu stapana sa, Jennifer Wert, in Boulder, Colorado. Urechile sale masoara 31,11 centimetri si, respectiv, 34,28 centimetri. El a preluat titlul de la Tigger, un caine din Illinois care avea o ureche de 34,92 centimetri, decedat in 2009.

Cea mai luinga pisica domestica din lume are 123 de centimetri si are un nume la fel de lung: Mymains Stewart Gilligan, mai pe scurt Stewie. Pisica, detinuta de un cuplu de americani, mai este posesoarea unui record, ea avand si cea mai lunga coada, de 41,5 centimetri.

Un record ciudat si-a facut anul acesta loc in Guiness Book, fiind vorba de cei mai multi catei care sar simultan coarda. Recordul a fost stabilit in Japonia cu ajutorul a 13 caini si a Uchidei Geinousha.

Cea mai mare pizza care se poate comanda se afla pe meniul de la Big Mama's si la Papa's Pizzeria, in Los Angeles, California. Are un diametru de 1,37 metri si costa 199,99 de dolari. Pizza mamut este indeajuns de mare pentru a satura 100 de persoane. Singura conditie pentru a intra in posesia unei astfel de gustari este sa anunti pizzeria cu 24 de ore inainte.

Jean-Francois Vernetti, din Elvetia, un om foarte ocupat pesemne, este posesorul celei mai mari colectii de semne "Nu deranjati", adunate din hotelurile din intreaga lume. El a reusit sa stranga 11.111 de astfel de semne din 189 de tari, incepand din 1985.

Cea mai mare vioara din lume, perfect functionala, este inalta de 4,28 metri si lata de 1,45 metri. Cantareste 100 de kilograme si a fost realizata de 12 nemti.

Pechinezul Puggy pur si simplu nu poate fi intrecut. Cu o limba de 11,43 de centimetri, catelul sta confortabil pe primul loc la acest capitol inca de anul trecut, fiind greu de depasit.

Cea mai zgomotoasa manifestare a satisfactiei ii apartine lui Smokey, care toarce cu o intensitate de 86,3 decibeli. Intensitatea torsului a fost masurata de la un metru, iar recordul a fost stabilit acasa, in Spring Hill, Marea Britanie, unde felina este relaxata si fericita.

A fost nevoie de o perie, de cateva felii de sunca si de o mana cunoscuta care sa o mangaie, respectiv cea a stapanei sale, Lucinda Ruth Adams. Smokey nu s-a sfiit sa toarca zgomots chiar daca de fata erau un reprezentant al Guiness Book, un veterinar, un membru al unei asociatii pentru protectia pisicilor si un inginer de sunet.

O familie de mexicani se poate lauda cu un semn distinctiv usor de reperat: par pe aproape intregul corp. Cu totii sufera de o boala care face ca parul sa le creasca inclusiv pe intreaga fata. Barbatii din familie au mai mult par decat femeile, acesta acoperindu-le 98% din suprafata corpului, adica tot, mai putin palmele si talpile.

Tot in Cartea Recordurilor, editia 2012, se afla si Hugh Laurie, cel care da viata personajului Dr. House. Este cel mai urmarit om la TV, iar serialul in care joaca este cel mai popular program in prezent. La un moment dat, nu mai putin de 81,8 milioane de oameni din 66 de tari priveau in acelasi timp un episod din Dr. House. Pe locul doi se afla CSI: Miami.

Cat despre Hugh Laurie, acesta a preluat recordul de la David Hasselhoff. Hugh Laurie este in prezent si cel mai bine platit actor de televiziune, el castigand 250.000 de lire sterline pe episod. Pana de curand titlul era detinut de Charlie Sheen, care si-a pierdut insa statutul odata cu concedierea de pe platourile de la Doi barbati si jumatate.

Din pacate, insa, dupa 8 ani in care l-a jucat pe Dr. House, Laurie a dat de inteles ca urmatorul sezon ar putea fi si ultimul, el dorind sa paraseasca serialul cat acesta are inca succes.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#recorduri 2012, #Guiness Book 2012 , #cartea recordurilor
Comentarii
C
Cronos
rank 3
eu propun ca Romania sa participe la guiness book