Cele mai ciudate recorduri legate de ...lungime

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 15:51
8029 citiri
Cele mai ciudate recorduri legate de ...lungime

Ti se pare ca esti casatorit de o vesnicie chiar daca de la nunta ta nu au trecut decat cativa ani? Stai sa vezi cum va fi dupa inca 80! Sau ai senzatia ca nevasta nu mai conteneste cicalindu-te minute in sir? Zi mersi ca nu isi propune sa o tina tot asa cateva zile si nopti la rand.

Iata cateva recorduri de lungime mai putin obisnuite, printre care se numara "cea mai lunga casnicie" si "cel mai lung discurs", prezentate de Odee.com.

Cea mai lunga casnicie

Herbert si Zelmyra Fisher, din Carolina de Nord, SUA, au trait fericiti pana la adanci batraneti, cum spune povestea. Pe 13 mai 2009, ei au implinit 85 de ani de la cununie.

"Dar cati ani au?", veti intreba cu siguranta. Zelmyra a implinit 101 iar Herbert 104, in luna iunie a acestui an.

Cei doi au intrat in Cartea Recordurilor cu acest mariaj iesit din comun. Au impreuna 5 copii, 10 nepoti, 9 stranepoti si 4 stra-stranepoti!

Cea mai lunga logodna

67 de ani, atat a trebuit sa astepte mexicanca Adriana Martinez din momentul logodnei cu iubitul ei Octavio Guillen si pana cand a imbracat rochia de mireasa. De fapt, e un fel de a spune, pentru ca in momentul celebrarii casatoriei, in iunie 1969, cei doi aveau deja 82 de ani.

Probabil ca Octavio a avut o imaginatie incredibila daca a reusit sa inventeze atat de multe scuze pentru a amana ...inevitabilul.

Cea mai lunga cariera de barman

Atat de mult si-a iubit Angelo Cammarata meseria incat timp de aproape 77 de ani nu s-a dat dus din spatele tejghelei. Mai mult, intreaga sa cariera profesionala s-a desfasurat in acelasi loc, la Cammarata's Cafe, din Pittsburgh, SUA. . "Camm", cum ii spun clientii fideli, a inceput sa umple halbele cu bere la finalul prohibitiei, in 1933, ca ajutor al tatalui sau. Ulterior a preluat barul acestuia, iar in 1971 l-a cedat fiilor lui.

Abia in septembrie 2009 a recunoscut ca se simte obosit si a decis sa se retraga. La 95 de ani...

Cel mai lung punct in tenis

Daca valorile profesionale ale doua jucatoare de tenis ar putea fi puse pe talerele unei balante, atunci aceasta ar sta intr-un echilibru aproape perfect in cazul Vicki Nelson si Jean Hepner. A fost nevoie de 29 de minute si nu mai putin de 643 de lovituri din ambele parti ale fileului pentru ca una dintre ele sa isi adjudece punctul. Se intampla in urma cu un sfert de veac, in 1984, in timpul turneului de al Virginia, SUA.

Chiar daca punctul a fost castigat de Hepner, meciul a fost adjudecat de Nelson. C-asa-i in tenis...

Cel mai lung discurs

Unii nu pot vorbi despre Salvador Dali nici cinci minute, ce sa mai spunem de cei care nici nu au auzit de el. Ei, bine, francezul Luis Colet a reusit sa intre in Cartea Recordurilor dupa ce a vorbit timp de 124 de ore continuu despre Dali, cultura catalana si alte subiecte de acelasi gen.

In varsta de 62 de ani, Colet a vorbit cinci zile si patru nopti, recordul sau fiind stabilit in localitatea Perpignan, din sudul Frantei, in prezenta a trei notari care au facut cu schimbul pentru a putea tine pasul cu vorbaretul nostru.

Cel mai lung sarut in filme

In 1941, un sarut a facut istorie. Jayne Wyman si Regis Toomey s-au sarutat patimas timp de 3 minute si 5 secunde, in filmul "You're In The Army Now".

Cea mai lunga eclipsa

Eclipsa solara din 22 iulie 2009 a fost cea mai lunga din secolul 21, in unele locuri ea tinand 6 minute si 39 de secunde.

Fenomenul a starnit interesul turistilor din intreaga lume care au dat buluc in China, Nepal si India pentru a fi martori la el.

O eclipsa care va tine cel putin la fel de mult este prevazuta a avea loc abia peste 123 de ani, in iunie 2132.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cartea recordurilor, #cea mai lunga casnicie, #record discurs, #cea mai lunga eclipsa , #cartea recordurilor