In memoriam Sergiu Nicolaescu: Festivalul Sighisoara Medievala vrea in Cartea Recordurilor

Marti, 30 Iunie 2015, ora 18:21
2955 citiri
In memoriam Sergiu Nicolaescu: Festivalul Sighisoara Medievala vrea in Cartea Recordurilor
Foto: Captura YouTube

Organizatorii celei de-a XXIII-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala intentioneaza sa intre in Guinness Book cu trei recorduri: cea mai mare sabie, cel mai mare drapel al unui festival si cel mai mare covrig rotund, a declarat directorul artistic al Festivalului, Liviu Pancu.

"Incercam sa surprindem spectatorii cu o noua tema, si anume 'Cinci secole de muzica si teatru medieval'. Asociatia Culturala Teatrul Scena, organizatoarea festivalului, a decis sa ne inscriem in cursa pentru Guinness Book cu cea mai mare spada confectionata in timpul unui festival medieval, apoi cel mai mare drapel arborat in cadrul unui festival de arta medievala si cel mai mare covrig rotund din lume, credem noi cu diametrul de 20 de metri.

Pe plan national intentionam sa doboram un alt record prin confectionarea celei mai mari masti populare, estimam undeva la patru metri inaltime, de catre mesteri populari din Moldova si Maramures", a spus Pancu.

Spada va avea circa 4 metri inaltime, va fi confectionata pe parcursul festivalului de mai multi mesteri din Targu Mures, Sighisoara si din Bistrita si va purta o serie de blazoane pe garda - blazonul Sighisoarei, blazonul Cavalerilor Lup si a Cavalerilor Templieri ai Sfantului Bernard.

Drapelul de 30 metri va fi arborat pe Turnul cu Ceas de la intrarea in Cetate, va purta insemnele Festivalului Sighisoara Medievala si va exprima dorinta organizatorilor de a infiinta in Transilvania primul centru est-european medieval in cadrul acestui festival.

Covrigul va fi executat de 50 de voluntari care vor framanta aluatul, profesionisti in domeniul brutariei si panificatiei.

Scandal la Festivalul Sighisoara Medievala

Liviu Pancu a precizat ca intrucat Festivalul Sighisoara Medievala este primul festival-spectacol din Romania, aceasta editie va fi marcata de o "confruntare" a menestrelilor in Piata Centrala a Cetatii Medievale.

In acest an festivalul se va desfasura pe parcursul a patru zile, prima zi va fi dedicata mestesugarilor, iar spectacolele propriu-zise sunt programate vineri, sambata si duminica.

In acest an, organizatorii au decis ca directorul onorific al Festivalului Sighisoara Medievala sa fie, post-mortem, regizorul si actorul Sergiu Nicolaescu, iar in memoria lui vor fi organizate si o serie de proiectii de filme, cum sunt "Nemuritorii" si "Francois Villon - Poetul vagabond".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Festivalul Sighisoara Cartea Recordurilor, #Festivalul Sighisoara Guiness Book, #Festivalul Sighisoara recorduri, #Festivalul Sighisoara 2015, #Festivalul Sighisoara Sergiu Nicolaescu , #cartea recordurilor