Ziare.com

Podul Aizhai, cel mai lung pod suspendat din lume

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 23:57

   

Podul Aizhai, cel mai lung pod suspendat din lume
Chinezii au intins deja cablurile de sustinere ale celui mai lung pod suspendat din lume, care a depasit astfel podul american Royal Gorge din California si podul Liuguanghe, tot din China.

Lucrarile de intindere a cablurilor de sustinere ale celui mai lung pod suspendat din lume, Aizhai, s-au terminat scrie China Daily.

Podul, cu o lungime de 1176 de metri, va face legatura intre cele doua maluri ale Marelui Canion Dehang, situat in partea centrala a Chinei.

Constructia va fi terminata si data in folosinta la sfarsitul anului 2011, podul dispunand de o autostrada cu patru benzi, avand o latime de 24,5 m, fiind proiectat pentru viteze de rulare a autovehiculelor de 80 km/ora.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4432 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aviz amatorilor !

Si cit va costa ? Ca rominul stie doar sa calculeze ....parindaratul ! Uite de asta la altii se poate numai la noi se cheltuesc miliarde fara nici o noima ! Nu tu autorute,nu tu poduri,nu tu ....chibzuiala !

 

ehe...

China nu mai este doar tara care ofera mina de lucru ieftina,iar chinezii dispun deja de o tehnologie foarte avansata.China isi contureaza tot mai mult rolul de noua superputere din Asia,inlocuind astfel Japonia,stat care in vechea ordine ,detinea suprematia.vedeti ce schimbare poate aduce putina democratie,atita timp cit lacomia a fost tinuta sub control? cu India la fel,deci ordinea mondiala se schimba sub ochii nostrii.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor