Record Mondial: Cele mai multe sarmale gatite intr-o oala!

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 22:32
3262 citiri
Record Mondial: Cele mai multe sarmale gatite intr-o oala!
Foto: profi.ro

Autoritatile din cinci localitati din judetele Harghita si Covasna, alaturi de un lant de supermarketuri, incearca doborarea actualului recordul mondial, inscris in Guinness Book of Records, pentru "Cele mai multe sarmale gatite intr-o oala", evenimentul urmand sa aiba loc la Odorheiu Secuiesc, in data de 8 noiembrie.

Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Bunta Levente, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, la care au participat reprezentantii autoritatilor locale din Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Targu Secuiesc si Sfantu Gheorghe, coorganizatori ai evenimentului, ca aceasta performanta nu poate fi atinsa decat impreuna cu membrii comunitatilor, de aceea se va numi "Record mondial pentru comunitate".

Potrivit sursei citate, sarmalele se vor gati intr-o oala de inox alimentar de 4580 litri, cu un diametru de trei metri, care a fost comandata la mesterii locali din zona, special pentru eveniment.

Organizatorii nu au dorit sa dezvaluie numarul de sarmale care se vor prepara, dar au spus ca precedentul record mondial ii apartine bucatarului Gali Zoltan, din Serbia, care a pregatit 10.300 de sarmale, intr-o oala mult mai mica, de 1418.3 litri.

Primarul din Odorheiu Secuiesc, gazda evenimentului, a mai spus ca 250 de voluntari din cele cinci orase vor lucra la pregatirea sarmalelor, iar acestea vor fi donate, la final, orfelinatelor si azilelor de batrani din zona.

La eveniment va fi prezent un reprezentant al Guinness World Records Limited, care va valida recordul, daca acesta va fi doborat.

De asemenea, participantii sunt invitati si la un spectacol folcloric multietnic, pe scena urmand sa evolueze ansambluri folclorice romanesti, ale maghiarilor, grecilor, sarbilor, ucrainenilor sau rromilor.

Sponsorul evenimentului este compania Kaufland Romania, prin magazinele din cele cinci orase, iar partenerul profesional al este o firma de preparate din carne din Gheorgheni. Este pentru prima data cand se incearca doborarea unui record Guinness in judetul Harghita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#record sarmale Harghita, #record mondial sarmale , #cartea recordurilor