Recorduri bizare in Guiness Book 2011 (Galerie foto)

Marti, 26 Iulie 2011, ora 18:05
9084 citiri
Recorduri bizare in Guiness Book 2011 (Galerie foto)

Cartea Recordurilor atrage interesul celor dornici sa-si afiseze performantele, dar si curiozitatea celor interesati sa afle ce unicate nemaivazute au mai aparut in lumea larga.

Pentru acestia din urma, galeria foto de mai jos reproduce cateva dintre recordurile mondiale inedite, trasnite, de neimaginat, inregistrate si omologate in primul semestru al anului 2011.

1. Cel mai mare caine din lume

Inregistrat in statul Arizona - SUA. Se numeste George, are 4 ani si cantareste 110 kg. Lungimea, de la varful nasului pana in varful cozii, este de 221 cm. Alte semnalmente n-are, conform LiveInternet.

2. Cel mai mic automobil din lume

Cel mai mic automobil din lume si l-a construit singur englezul Perry Watkins, acasa, in gospodarie. Parametrii tehnici: inaltimea 104 cm, lungimea 130 cm, latimea 66 cm. Motor in doi timpi. Viteza maxima atinsa: 110 km/ora. Numarul de locuri: bineinteles, unul.

3. Cea mai mare ceasca de cafea

Se gaseste intr-un cazinou din renumita statiune Las Vegas. Capacitatea cestii: 7.600 litri de cafea, suficienta pentru ca 32.000 persoane sa poata servi cate doua cafelute fiecare. Nu mai multe, pentru ca abuzul dauneaza sanatatii.

4. Cele mai varstnice gemene din lume

Doua gemene au implinit anul acesta 101 ani. S-au nascut la 4 ianuarie 1910 si se numesc Lily Milward si, respectiv, Ena Pugh. Sunt fiice de fermier si inca mai locuiesc in casa parinteasca de la tara. Gemenele sunt singurele supravietuitoare dintr-o familie de 10 copii. Ena are trei nepoti si zece stranepoti, iar Lily are cinci nepoti si noua stranepoti.

5. Cel mai lung pisoi de pe glob

Este de rasa americana si are, din varful botului pana in varful cozii, 123,2 cm. A fost hranit cu vitamine si bunatati, care i-au favorizat cresterea.

6. Recordul din ombilic

Chiar daca acest record este cam dizgratios, el se cuvine mentionat, macar pentru faptul ca fost luat in consideratie de Guiness Book.

Australianul Graeme Barker a colectionat, timp de 26 ani, mizeria care se aduna in ombilic. A obtinut 22,1 g de substanta, pe care a depozitat-o in trei fiole, obtinand si titlul de recordman la aceasta categorie.

7. Cel mai mare dovleac

Dovleacul, in greutate de 821 kg si cu un diametru de 4,73 m, a fost cultivat de fermierul american Chris Stevens din statul Wisconsin (SUA).

8. Cea mai lunga enchilada (mancare populara in Mexic)

Are 70 de metri lungime si cantareste 1,5 t. Bucatarii au preparat-o cu prilejul unui festival anual si a fost suficienta ca toti participantii la respectivul festival sa guste din ea.

9. Cea mai mare colectie de Mickey Mouse

Cea mai mare colectie de Mickey Mouse din lume ii apartine doamnei Janette Estevez si contine 2.760 exponate diferite.

10. Cel mai lung nas de pe planeta Pamant

Nasul respectiv, in lungime de 8,8 cm, ii apartine cetateanului turc Mehmet Osurec. Turcul a depasit cu mult toate recordurile anterioare la aceasta categorie.

11. Cel mai mic om

Titlul de cel mai maruntel ii apartine filipinezului Junru Balauing, in varsta de 18 ani, care are o inaltime de 59.93 cm. Este una dintre cele mai recente omologari, certificatul sau de recordman purtand data de 12 iunie 2011, cand a devenit major, desi la fel de mic de statura.

12. Catelul cu cea mai lunga limba

Recordul a fost inregistrat in statul Texas (SUA), unde catelului numit Riddu i s-a confirmat oficial lungimea limbii: 11,43 cm. Zecimalele submilimetrice lasa, totusi, de banuit ca si Guiness Book mai exagereaza uneori, chiar daca lungimea limbii merita sa fie clasificata ca record.

13. Cea mai mica vacuta

Un fermier din West Yokshire (nordul Angliei) a reusit si el sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai mica vaca din lume. Acesta are 11 ani si masoara - de la cap la coada - 84 cm, iar proprietarul pretinde ca, daca se opinteste, o ridica toata in brate.

14. Femeia cu parul cel mai lung

Recordul ii apartine chinezoaicei Xi-Kvilin, care s-a tuns ultima oara in anul 1972, la varsta de 13 ani. Parul ei a fost omologat ca fiind cel mai lung din lume, dupa ce masuratoarea exacta a aratat ca are 6,63 m.

15. Cel mai mic catel

Catelul cu pricina are patru ani, se numeste Bibi si masoara 10,1 cm. Cantareste doar 680 g.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#recorduri inedite, #cartea recordurilor, #recorduri mondiale 2011, #recorduri incredibile , #cartea recordurilor