Recorduri mondiale cu tematica de Craciun

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 22:34
3066 citiri
Recorduri mondiale cu tematica de Craciun
Foto: The Telegraph

Dincolo de semnificatiiile sarbatorilor de iarna, aceeasta perioada a anului a inspirat sute de oameni din lumea intreaga, in demersul lor de a fi recunoscuti oriunde pe glob.

Publicatia britanica The Telegraph ne prezinta 20 de recorduri mondiale, omologate in Guiness Book, care au ca tematica Craciunul.

Cea mai mare colectie de Mos Craciuni ii apartine lui Laquerre Jean-Guy, din Canada. Colectia este impresionanta si numara, la data de 30 noiembrie 2010, nu mai putin de 25.104 de articole diferite, specifice Craciunului. Din anul 1988, Laquerre a reusit sa stranga 2.360 de figurine, 2.846 de carti si carti postale din 33 de judete, 1.312 servetele si 241 de ace si brose.

Cele mai multe lumini aprinse simultan pe un pom de Craciun. Este vorba despre 150.000 de beculete care au fost aprinde pentru RTL-ChariTree in 2006. Recordul ii apartine RTL Television GmbH, Germania, si a fost inregistrat la data de 22 decembrie 2006 la Domul din Koln.

Cel mai vechi arbore de Craciun a fost impodobit de Janet Parker de Chippenham, din Wiltshire, Marea Britanie. Aceasta posteaza in fiecare an pe Facebook imagini cu pomul care a fost achizitionat, cel mai probabil din Woolworths, in anul 1886. Bradul masoara 30 cm, este pastrat intr-o oala ornamentala si este decorat mai tot timpul cu heruvimi si Fecioara Maria.

Cel mai mare ciorap de Craciun din lume este lung de 32,56 m si lat de 14,97 m si a fost facut de catre "Societatea pentru copii din Londra", la data de 14 decembrie 2007.

Cea mai mare stea de Craciun masoara 31,59 m si a fost realizata de Apple A Day Properties (India) si prezentata in Kochi, Kerala, India, la 31 decembrie 2009.

Cel mai mare joc de Secret Santa (Mos Craciun secret) a adunat 1.270 de participanti la un eveniment organizat de Boots UK Limited la sediul lor din Nottingham, Marea Britanie, la 18 decembrie 2008.

Cele mai multe piese de Craciun, clasate consecutiv pe locul intai. Atat trupa The Beatles, cat si Spice Girls au avut trei single-uri consecutive care au ajuns pe primul loc in topurile de Craciun. Alaturi de Cei Patru Fabulosi, cele cinci fete de la Spice Girls au avut primul hit festiv de Craciun in 1996 cu piesa "2 Become 1", urmat de "Too Much" in 1997 si "Goodbye" in 1998.

Cel mai bine vandut single de Craciun. "White Christmas" ii apartine lui Bing Crosby, care a vandut peste 100 de milioane de discuri in intreaga lume, de la lansarea sa in 1942. Cifra include vanzarile de albume. Acesta este cel mai bine comercializat single din toate timpurile, cu vanzari estimate la mai mult de 50 de milioane de exemplare pe intregul mapamond.

Cele mai mari incasari ale unui film cu tematica de Craciun: "How the Grinch Stole Christmas" (USA 2000) - buget: 123 milioane dolari, incasari: 340 milioane dolari.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#recorduri Craciun, #record Mos Craciun , #cartea recordurilor