10 dintre cele mai poluate locuri din lume

Duminica, 24 Aprilie 2011, ora 16:19
6644 citiri
10 dintre cele mai poluate locuri din lume
Foto: livescience

Multe dintre zonele pe care cercetatorii le-au declarat ca fiind cele mai poluate din lume sunt putin cunoscute chiar si in tarile in care se afla. Poluarea din aceste locuri duce la cancere, malformatii congenitale, retard mintal, si o speranta de viata apropiata de cea care exista in timpurile medievale.

Mai jos sunt enumerate zece dintre cele mai poluate locuri din lume. Lista a fost intocmita de Livescience inainte de dezastrul de la centrala nucleara Fukushima din Japonia si inainte de deversarea de petrol din Golful Mexic, aparuta in urma unei explozii la o platforma a companiei British Petroleum.

1. Linfen - China

Locuitorii din aceasta zona spun ca realmente simt ca se sufoca din cauza prafului de carbune pe care il inspira in special seara.

2. Haina - Republica Dominicana

Aici exista o poluare severa cu plumb din cauza reciclarii bateriilor cu plumb, problema fiind destul de comuna in tarile sarace.

3. Ranipet - India

Tabacirea pieilor cu crom duce la contaminarea panzei de apa freatica cu crom hexavalent; problema a constituit subiectul principal in filmul "Erin Brockovich", cu Julia Roberts. O apa contaminata cu crom hexavalent inteapa ca o muscatura de insecta.

4. Mailuu-Suu - Kargazstan

Aici este locul in care aproape doua milioane de metri cubi de deseuri miniere radioactive ameninta intreaga vale Ferghana - una dintre cele mai fertile si dens populate zone din Asia Centrala.

5. La Oroya - Peru

Aici, o fabrica de procesare a metalelor genereaza emisii toxice de plumb.

6. Dzerzinsk - Rusia

Zeci de mii de tone de reziduuri chimice au fost eliminate in natura de la fabrica de arme chimice din aceasta zona, in timpul Razboiului Rece.

7. Norilsk - Rusia

Orasul Norilsk gazduieste cel mai mare centru mondial al procesarii metalelor grele.

8. Rudnaya Pristan - Rusia

Aici, nivelul de plumb gasit in sangele copiilor era de 8 pana la 20 de ori mai mare decat nivelul permis in Statele Unite.

9. Cernobil - Ucraina

Explozia unui reactor al centralei nucleare de la Cernobil, la 26 aprilie 1986, a generat un dezastru bine-cunoscut, care a afectat sute de mii de oameni. Zona a fost atunci evacuata pe o raza de 30 de kilometri, iar in prezent Cernobilul este mai mult un oras-fantoma.

10. Kabwe - Zambia

Mai multe teste facute copiilor din aceasta zona au aratat ca acestia aveau in sange un nivel de 5 pana la 10 ori mai mare de plumb decat cel maxim admis.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#locuri poluate, #cele mai poluate locuri, #cele mai poluate locuri lume, #poluare peste limite , #cercetare