Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Accidentul de avion: Poti sa faci ceva ca sa supravietuiesti?

Luni, 28 Iunie 2010, ora 08:39
6984 citiri
Accidentul de avion: Poti sa faci ceva ca sa supravietuiesti?

Zeci de accidente aviatice au loc intr-un an si, in cele mai multe dintre cazuri, nu exista supravietuitori. Uneori insa, in tragismul unui astfel de incident, se intampla ca unul dintre cei de la bord sa ramana in viata.

Spre exemplu, un baiat in varsta de opt ani a fost singurul supravietuitor dupa ce un avion s-a prabusit in apropiere de Tripoli, Libia. Accidentul s-a petrecut in luna mai. 103 persoane au murit atunci.

In speranta ca ar putea exista mai multe sanse de a ramane in viata in cazul unui astfel de accident, Newsweek a intocmit o lista cu cateva sfaturi care ar ajuta intr-o astfel de situatie.

Desigur, cel mai mult conteaza norocul pe care il ai in viata. Dincolo de asta insa, in cele mai multe dintre cazuri, rata de supravietuire a unui accident de avion este destul de mare, cu exceptia acelor accidente mai rare intr-un an, in urma carora toti pasagerii si membrii echipajului mor.

Conform unor statistici, accidentele de acest tip sunt putine, iar probabilitatea ca un pasager sa moara intr-un zbor este de aproximativ una la opt milioane. Daca un pasager ar zbura o data in fiecare zi, riscul de a muri ar aparea abia dupa 21.000 de ani.

Potrivit lui Ben Sherwood, autor al volumului "Survivors Club: The Secrets and Science That Could Save Your Life", aproape 30% dintre cei care au fost victime ale unui accident aviatic ar fi putut supravietui, daca ar fi actionat potrivit in acest sens si la timp.

Acesta spune ca este important sa fii foarte atent la instructiunile de siguranta si sa te familiarizezi cu iesirile din avion (coborarea din aparat dupa ce s-a prabusit este cel mai important lucru pe care poti sa il faci pentru a-ti salva viata, in cazul in care decesul nu se produce in timpul prabusirii).

Alt cercetator, Joshua Piven, care a studiat numeroase prabusiri, precum si numarul de supravietuitori, este de parere ca locul in care stai este crucial, un studiu care a analizat 20 de accidente aviatice petrecute intre 1971 si 2009 demonstrand ca pasagerii care stau in spatele avionului au o sansa de supravietuire cu 69% mai mare, decat cei care stau in fata, la clasa intai (49%).

Statisticile arata ca cele mai multe accidente fatale, 39%, au loc fie la decolare fie la aterizare.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#sanse supravietuire accident avion, #crestere sanse supravietuire, #supravietuire accident aviatic , #cercetare