Antibiotic din ficatul rechinilor?

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 16:22
2708 citiri
Antibiotic din ficatul rechinilor?

O substanta antibiotica care se gaseste in ficatul rechinilor, scualamina, ar putea fi folosita in tratarea unor boli precum febra dengue sau hepatita B, C sau D.

Aceasta ar putea intra in componenta unor medicamente pentru tratarea unui spectru larg de boli, anunta oamenii de stiinta de la Universitatea Georgetown, relateaza Daily Mail. In cadrul testelor s-a aratat ca scualamina are proprietati antivirale, o descoperire cu adevarat suprinzatoare, revolutionara.

"Scualamina pare sa protejeze de toate virusurile ce ataca ficatul si sangele", a explicat dr. Michael Zasloff, din cadrul Universitatii Georgetown. "Chiar daca exista multi agenti antibacterieni, medicii au la dispozitie putine medicamente antivirale pentru a-si ajuta pacientii", a mai spus el.

Zasloff a descoperit molecula activa inca din 1993, insa de atunci a realizat mai multe teste clinice, incercand sa o includa in tratamentul pentru cancer si mai multe afectiuni ale ochiului.

"Am fost interesat de rechini datorita sistemului lor imunitar primitiv, insa eficient. Nimeni nu a putut explica pana acum de ce rechinul este atat de rezistent", a mai spus cercetatorul.

Inca de la inceputul testelor, omul de stiinta a observat ca scualamina inhiba dezvoltarea rapida a vaselor de sange, cum se intampla in caz in care exista tumori sau anumite boli ale retinei. Testele pe animale care au urmat au aratat ca sculamina curata organismul de infectiile virale in decurs de numai cateva ore, fiind eficienta mai ales in caz de febra dengue si hepatatita, dupa cum se mentioneaza intr-un raport publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences Early Edition.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#medicament ficat rechini, #rechini sistem imunitar, #rechin rezistenta, #sculamina ficat rechini, #sculamina tratament hepatati , #cercetare