Ziare.com

Apar imagini in visele persoanelor nevazatoare?

de Anca Serghescu
Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 19:26

   

Apar imagini in visele persoanelor nevazatoare?
Oamenii care se bucura de acest simt viseaza intens, imaginile fiind preponderent vizuale. Experientele din timpul zilei pot reaparea noaptea, nefiind insa insotite de stimuli auditivi, gust sau miros, care sunt cel mai desea absente. Nu la fel se intampla si in cazul nevazatorilor.

Conform unui studiu realizat de Universitatea Hartford, felul in care viseaza acestia depinde mult de momentul in care si-au pierdut vederea ori daca au avut parte de ea vreodata, relateaza The New York Times.

Dupa ce au intervievat mai multi adulti fara vedere si au revizuit studiile realizate anterior pe aceasta tema, a reiesit ca cei care nu au vazut niciodata nu au parte de vise in imagini, insa in cazul lor gustul, mirosul si simtul tactil sunt foarte intense si prezente dupa ce pun capul pe perna.

Desi experientele de la un individ la altul difera, cercetatorii spun ca cei care si-au pierdut vederea inainte de 5 ani rareori viseaza in imagini. Cei care insa isi pierd vederea dupa aceasta varsta de obicei continua sa viseze in imagini, desi frecventa si claritatea se diminueaza in timp.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1104 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor