Cele mai bizare experimente stiintifice

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 18:46
3965 citiri
Cele mai bizare experimente stiintifice
Foto: Mixstuff

Asa cum in trecut stramosilor nostri li se parea timp pierdut sa demonstrezi ca Pamantul e rotund sau sa le explici altora ce inseamna postulatul lui Euclid, multe din cercetarile de astazi ni se par bizare si unele chiar fara rost.

S-ar putea ca rostul unora sa nu fie decat lansarea de simple ipoteze, teme de studiu pentru alti cercetatori sau pentru generatiile viitoare. Totusi, unele cercetari tratate cu multa seriozitate de specialisti ne fac si pe noi sa zambim - comenteaza portalul Mixstuff, oferind cateva exemple, care par adesea extrase dintr-un scenariu paranormal.

  1. Revista de circulatie internationala "Neurologie" a publicat un raport initulat "Efectele respiratiei executate printr-o singura nara". Studiul ajunge la concluzia ca cei care - din diferite cauze - respira printr-o singura nara sunt mai inteligenti decat ceilalti.
  2. Specialisii de la Institutul de Cercetari Alimentare din Marea Britanie au publicat un studiu intitulat "Efectului umiditatii asupra structurii compacte a cerealelor". Scopul cercetarii este stabilirea cerintelor optime pentru cerealele consumate la micul dejun.
  3. Cercetatorii M.K. Baksevis de la SINTEF Unimed Norvegia si R. Nielson de la Universitatea Tehnologica a Danemarcei au publicat un studiu intitulat "Influenta lenjeriei de corp umede asupra reactiei termoregulatoare a corpului pe timp de ger". Studiul ajunge la concluzia ca, pe timp de ger, lenjeria umeda este contraindicata.
  4. La Universitatea Bergen din Norvegia, specalisti in domeniu au publicat un studiu intitulat "Influenta consumului de bere, usturoi si smantana asupra poftei de mancare a lipitorilor".
  5. Un studiu efectuat la Universitatea Buffalo si publicat in periodicul de specialitate "Paradontologie" afirma ca persoanele care se confrunta cu dificultati financiare au mai multe probleme dentare decat persoanele care dispun de venituri ridicate.
  6. Cercetatori de la Universitatea din Wilkes, Pennsylvnia, SUA, impreuna cu specialisti ai companiei Myuzak Limited au stabilit ca existenta unui fond muzical placut in lifturi mareste imunitatea organismului in fata unor factori contagiosi din acest spatiu limitat.
  7. La Universitatea Albany, New York, a fost publicat un studiu intitulat: "Adapostirea puilor de gaina, ca masura preventiva pentru limitarea vitezei vantului in timpul tornadelor".
  8. Cercetatorii Universitatii McGill, Canada, au publicat o lucrare, intitulata "Vatamari produse prin caderea nucilor de cocos".
  9. Cercetatorul olandez de origina rusa Adrei Heim, de la Universitatea din Bristol, a efectuat un studiu privind efectele campului magnetic asupra traiectoriei broastelor in timpul sariturii.
  10. Un alt cercetator, tot de la Universitatea din Bristol, a publicat in revista Nature un studiu privind modul cum trebuie inmuiati biscuitii in diferite bauturi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#cercetari bizare, #experimente stiintifice bizare, #ciudatenii natura , #cercetare