Ziare.com

Cele mai vechi cuvinte din limba engleza

de Alexandru Barbulescu
Joi, 26 Februarie 2009, ora 14:59

   

Cele mai vechi cuvinte din limba engleza
Cercetatorii britanici au descoperit cele mai vechi cuvinte folosite in limba engleza.

Oamenii de stiinta au atestat ca "I", "we", "two" si "three" sunt componente ale vocabularului care dateaza de zeci de mii de ani, informeaza BBC.

Testele efectuate cu ajutorul computerului au analizat rata frecventa schimbarii cuvintelor, din limba engleza si limbajul impartasit de patrimoniul cultural.

Echipa de cercetatori a afirmat ca poate prezice si ce cuvinte sunt pe cale de disparitie, dand exemple precum "squeeze", "curaj", "stick", si "bad".

"Folosim computerul pentru a studia cat de rapid evolueaza cuvintele. Prin aceasta tehnica estimam aparitia cuvintelor de-a lungul timpului", a declarat Mark Pagel, cercetator al Universitatii Reading.

Dialectele indo-europene, care includ cele mai multe limbaje folosite in Europa si Asia, se bazeaza pe conceptul sunetului emis prin vorbire.

Cu ajutorul sunetelor, folosite pentru rostirea unui cuvant, poate fi determinata perioada in care acesta a fost folosit. Cercetatorii britanici studiaza circa 200 de cuvinte, care ar putea reprezenta concepte neschimbate de-a lungul timpului.

"Avem o lista de cuvinte, pe care au intocmit-o lingvistii, care ne arata faptul ca daca doua cuvinte sunt similare, in limbi diferite, acestea au origini comune", au afirmat cercetatorii.

Oamenii de stiinta au atestat ca "I", "we", "two" si "three" sunt cele mai vechi cuvinte englezesti. In acelasi timp, acestia afirma ca "one" este mult mai recent si "four" arata deja semne ale evolutiei avansate ale limbajului.

"O parte din aceste cuvinte sunt vechi de 40.000 de ani. Sunetul produs la rostirea lor a fost folosit de toti vorbitorii dialectelor indo-europene, de-a lungul istoriei", a declarat Pagel.

Citeste mai multe despre cuvinte vechi Limba engleza
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7819 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cuuum?

Cuvantul englezesc "curaj"?? Am o informatie pentru voi: daca a fost vreodata cuvant in lb. engleza, a disparut deja.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor