Cum sa pregatesti acomodarea animalului de casa cu bebelusul

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 06:49
3549 citiri
Cum sa pregatesti acomodarea animalului de casa cu bebelusul
Howstuffworks

Venirea pe lume a unui copil necesita foarte multe pregatiri si planuri. Daca ai insa si un animal de casa, in special un caine sau o pisica, va trebui sa mai adaugi si acomodarea acestuia la lista de pregatiri.

Tlc.howstuffworks.com te ajuta cu cateva sfaturi prin care sa faci mai usoara si mai sigura interactiunea dintre animal si copil.

1. Asigura-te ca iti asculta intocmai comenzile

Daca pana acum s-a mai intamplat ca tu sa spui cainelui tau sa se dea jos de pe canapea, iar el sa nu indeplineasca aceasta comanda, dupa ce vei afla ca esti insarcinata ar trebui sa faci mai multe exercitii de acest gen pentru a te asigura ca patrupedul asculta tot ce ii spui si nu mai face exceptii. Asta pentru ca, atunci cand va fi vorba de copil, cerintele sunt mult mai serioase.

2. Fa-i examenele medicale necesare

Ai grija sa-i faci animalului de casa toate deparazitarile inainte ca bebelusul sa vina pe lume, mai ales ca nou-nascutii sunt mult mai sensibili, avand sistemul imunitar inca fragil.

3. Obisnuieste-l cu cateva schimbari ce vor veni

Incearca sa iti obisnuiesti cainele sau pisica cu mirosuri care vor deveni permanente odata cu aparitia bebelusului, cum ar fi servetelele umede speciale pentru sugari, si ia in considerare chiar familiarizarea animalului de companie cu scancetele unui nou-nascut (poti sa pui din cand in cand un CD care sa aiba inregistrate astfel de sunete).

4. Fa repetitie cu prieteni care au copii

Daca ai prieteni care deja au un copil nu ezita sa ii chemi mai des pe la tine. In timpul in care vor fi in vizita vei avea ocazia sa observi comportamentul patrupedului. Mustra-l vehement si chiar pedepseste-l in cazul in care observi o manifestare agresiva, si recompenseaza-l atunci cand are o atitudine pasnica sau chiar protectoare fata de copil.

5. Fii precauta atunci cand vor face cunostinta

In ziua in care bebelusul va fi adus acasa, si mult timp dupa, animalul nu trebuie lasat sa stea in preajma acestuia. De asemenea, va trebui sa fii extrem de atenta in ce priveste igiena, mai ales ca, cel mai probabil, patrupedul isi va manifesta bucuria ca ai revenit acasa.

Un membru al familiei poate sa aduca o hainuta purtata de copil la spital, dupa ce acesta a venit pe lume (inainte de a-l aduce acasa), pentru ca pisica sau cainele sa ii recunoasca mirosul.

6. Fii extrem de riguroasa in ce priveste igiena

Asa cum probabil ai aflat deja, femeile insarcinate si mamele de copii mici trebuie sa evite contactul direct cu fecalele de pisica. Acestea pot contine un parazit numit toxoplasma gondi, care provoaca toxoplasmoza. Pentru adulti, aceasta boala nu reprezinta un pericol major, deoarece acestia au sistemul imunitar dezvoltat, insa la copiii mici mai ales poate provoca mari probleme cum ar fi pierdere de auz, retard mintal, orbire.

7. Acorda animalului de companie macar 15 minute pe zi

Pentru a atenua gelozia acestuia si implicit pentru a reduce riscul aparitiei unui comportament violent, petrece macar 15 minute cu el pe zi.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#acomodare animal casa bebelus, #bebelus animal casa, #bebelus animal companie , #cercetare