Descoperire socanta: Teoria Big Bang este gresita?

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 22:57
11002 citiri
Descoperire socanta: Teoria Big Bang este gresita?
Foto: Daily Mail

Un om de stiinta american sustine ca are dovada matematica care atesta faptul ca teoria Big Bang este gresita, iar gaurile negre din Univers nu exista. Studiul arata ca este imposibil ca stelele nu au cum sa intre in colaps si sa formeze o singularitate, asa cum se credea pana acum.

Daca cercetarea este confirmata, atunci fiziceinii vor trebui sa-si schimbe teoriile lor privitoare la originea Universului, potrivit Daily Mail.

Studiul a fost realizat de catre profesoara Laura Mersini-Houghton de la Universitatea din Carolina de Nord, Statele Unite.

Ea sustine ca atunci cand o stea moare, ea elibereaza un tip de radiatie cunoscuta sub numele de radiatia Hawking, care a fost prezisa de cunoscutul fizician Stephen Hawking.

Cu toate acestea, profesoara Mersini-Houghton crede ca in acest proces steaua isi pierde din masa atat de mult incat ea nu mai are densitatea necesara pentru a deveni o gaura neagra. Inainte ca gaura neagra sa se formeze, steaua pe moarte se dilata si explodeaza.

"Sunt inca in stare de soc. Am studiat aceasta problema mai mult de 50 de ani, iar aceasta solutie ne ofera o multime de lucruri la care sa reflectam", a spus Mersini-Houghton.

Se astepta ca intr-o zi sa existe dovezi clare care sa stabileasca daca exista sau nu gaurile negre din Univers.

Dar iata ca acum cercetatoarea sustine ca dovezile matematice sunt concludente. Ea spune ca studiul sau pune sub semnul intrebarii veridicitatea teoriei Big Bang.

Dupa cum se stie, cei mai multi fizicieni cred ca Universul provine dintr-o singularitate care si-a inceput expansiunea odata cu explozia Big Bang, care s-a produs in urma cu aproximativ 13,8 miliarde de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#teoria Big Bang gresita, #dovezi inexistenta gauri negre, #originea Universului Big Bang, #moartea stele radiatia Hawking , #cercetare