Evolutia uimitoare a Universului, cum nu s-a mai vazut niciodata (Video)

Joi, 08 Mai 2014, ora 15:13
5145 citiri
Evolutia uimitoare a Universului, cum nu s-a mai vazut niciodata (Video)
Foto: Mnn

Fizicienii incearca de multa vreme sa descopere cum a inceput totul in Univers, in special dupa producerea Big Bang-ului, explozia care a fost hotaratoare pentru istoria cosmosului.

Acum, cercetatorii au reusit sa creeze cu ajutorul computerelor o simulare extraordinara a evolutiei Universului, asa cum nu s-a mai vazut niciodata pana in prezent.

Simularea cosmica a fost realizata de 8.192 de nuclee de calculator care au rulat in acelasi timp, oferind noi perspective ale universului nostru, potrivit Mother Nature Network.

Stiinta in dilema: Trei sferturi din Univers, formate din ceva misterios, invizibil

Modelele simularii arata schimbarile pe scara larga produse in structura Universului, urmarind un traseu de 13 miliarde de ani de evolutie, inceput cu 12 milioane de ani dupa Big Bang.

Modelul computerizat, numit Illustris, este special, deoarece acopera o arie vasta si se concentreaza asupra unor detalii care sunt dificil de calculat.

Noua simulare prezinta o evolutie in timp a Universului pana in forma sa actuala, in culori stralucitoare.

"Illustris prezinta la o scara mai mica evolutia galactica si urmareste formarea galaxiilor eliptice si spirale", a declarat Mark Vogelsberger, cercetator la Massachusetts Institute of Tehnology si autorul principal al noului studiu.

"Unul dintre principalele motive pentru care am realizat simularea este acela ca am invatat o multime de lucruri despre fizica in ultimii ani si cred ca avem o foarte buna intelegere a compozitiei Universului", a explicat Vogelsberger.

Pentru simulare, cercetatorii au fost capabili sa modeleze comportamentul materiei intunecate si a energiei intunecate, substante misterioase care alcatuiesc aproximativ 95% din Univers.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#simulare evolutia Universului video, #cercetare evolutia Universului, #evolutie timp Univers, #explozia Big Bang Univers, #simulara cosmica nemaivazuta , #cercetare
Comentarii
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Poza Litza Chitzalau
Litza Chitzalau
rank 2
Uimitoarele universuri din cutiile craniene ale unor redactori ziare