Femei celebre, despre propria lor existenta

Luni, 27 Decembrie 2010, ora 08:19
6141 citiri
Femei celebre, despre propria lor existenta

Se spune, cu malitiozitate, ca societatea este condusa de femei, prin intermediul barbatilor. Se spune despre barbati ca, din slabiciune, se lasa condusi de femei. Dar, mai interesant decat orice este ce spun chiar femeile despre ele insasi:

Missalina (cea de a treia sotie a imparatului roman Claudius, executata in anul 48, pentru participare la complot) : "Am fost sotia imparatului Claudiu si mama lui Britanicus - desi nu stiu cine a fost tatal. Nu e usor sa spun asa ceva, dar, de data aceasta, am de gand sa fiu pe deplin sincera".

Caterina cea Mare a II-a a Rusiei (sotia tarului Petru al III-lea. Devenita imparateasa, la putin inainte de asasinarea sotului, in imprejurari controversate): "Desi sunt fiica de duce n-am vrut niciodata sa fiu nevasta tarului Petru III deoarece el era totdeauna bolnav, ignorant si laudaros, pe langa faptul ca indragea femeile chioare si cocosate".

Aspasia (curtezana din Grecia Antica, metresa lui Pericle in anul 445): "La inceput, am fost dansatoare si muziciana si mi-a placut sa fiu inconjurata de femei tinere si frumoase. Pe unul din faimosii atenieni, care ma vizitau, l-a atras tinuta si dictia mea".

Isadora Duncan (celebra dansatoare americana, fosta sotie a scenaristului Edward Gordon Craig si amanta a cunoscutului producator de masini de cusut Paris Singer): "Se spune ca istoria a fost scrisa din umbra de catre femei. In spatele imparatilor, al regilor sau al marilor conducatori a existat totdeauna o femeie, la ale carei mici gesturi au cazut sau au fost ridicate uriase palate si imperii.

George Sand (celebrul pseudonim literar al scriitoarei franceze, nascuta Amantine Aurore Lucile Dupin): "Am facut o profesie din orice: scris, iubire... Iubirile mele! Numele tuturor amantilor mei ar putea constitui o buna parte importanta dintr-o enciclopedie".

Ninon d'Enclos (scriitoare franceza, contemporana cu Moliere): "Nu stiu daca ma veti crede, dar am fost protejata cardinalului de Richelieu cand aveam 16 ani. L-am pretuit foarte mult deoarece mi-a lasat o renta de 2000 de livre".

Lucrezia Borgia (fiica naturala a viitorului Papa Alexandru al VI-lea, personalitate de mare influenta in Europa secolului XVI): "Familia mea este din Spania si a avut o singura ambitie: sa domine Italia. Pentru aceasta, noi nu am pregetat sa folosim toate mijloacele posibile: otrava, pumnalul, coruptia, incestul, adulterul. Privita ca o fiinta educata si foarte inteligenta, eu am adaugat la toate acestea si propria mea frumusete".

Sappho (poeta din Lesbos, sfarsitul secolului al VII-lea inceputul secolului al VI-lea i.Hr.): "Desi am scris doar poeme, viata mea e un roman. Am iubit jocurile lui Pan (zeu in mitologia greaca) si ale lui Daphne (nimfa din mitologia greaca, cunoscuta pentru anumite jocuri erotice). Temperamentul meu izbucnea ca un vulcan inca din copilarie, ceea ce poate da explicatie casatoriei mele timpurii".

Lais (personaj legendar francez): "M-am nascut in Sicilia, in urma cu aproape 2500 de ani si, dupa ce am crescut putin, am fost vanduta celebrului pictor Apelles, acela care picteaza struguri dar si femei dezgolite. Multi erau amatori de struguri, dar mai multi ma preferau pe mine".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#femei celebre replici, #femei celebre dezvaluiri , #cercetare