Internetul poate destrama casnicii

Joi, 06 Martie 2008, ora 08:36
3287 citiri
Internetul poate destrama casnicii

Desi cu ajutorul Internetului credeti ca va puteti gasi un sot, cercetatorii sunt de parere ca tot el este responsabil si de pierderea celui pe care-l aveti. Si asta din cauza ca Internetul este devorator de timp si plin de tentatii virtuale.

Cercetatorii atrag atentia dependentilor de Internet ca se pot imbolnavi, isi pot pierde serviciul sau distruge casnicia, la fel cum ar pati daca ar fi alcoolici.

Zece la suta dintre persoanele studiate de psihologii de la Stanford University (SUA) au recunoscut ca relatiile lor personale au avut de suferit din cauza orelor petrecute de ei pe Internet. Si mai grav, douazeci la suta dintre ei admit ca ascund soti(i)lor lor obiceiurile virtuale pe care le au in fata ecranului, acasa sau la serviciu.

Concluziile studiului nu confirma ca dependenta de calculator este boala mentala la moda, cum incercau sa demonstreze alte studii, ci ca sunt milioane de persoane care sufera din cauza orelor petrecute de ei sau apropiatii lor la calculator, arata dr Elias Aboujaoude, unul dintre coordonatorii studiului.

Daca uitati sa mancati, nu dormiti mai mult de cinci ore pe noapte, sunteti tentat sa va creati o viata artificiala, comunicand orice, cu oricine, la orice ora, se poate sa faceti parte din cei cu risc de tulburari obsesiv compulsive, la fel ca aceia care joaca jocuri de noroc, pierd averi pariind sau sunt inregimentati in categoria "mincinosilor patologici", atrag atentia specialistii in sanatate mentala.

Cifrele sunt ametitoare: dintre cei 2.500 de americani intervievati, 70 % dintre ei nu puteau sa stea doua zile departe de calculator. Iar trei sferturi dintre ei erau divortati, din cauza lipsei de comunicare sau a unor relatii sexuale dezastruoase cauzate de oboseala datorata noptilor nedormite.

Amintiti-va ca niciodata cuiva cunoscut pe Internet nu o sa-i pese de voi mai mult decat propria voastra familie. Calculatorul nu va alina cand sunteti bolnav sau ati fost concediat de la serviciu. Nici nu vine cu voi in concediu. Traiti ancorat in realitate si nu alegeti sa imbatraniti in fata calculatorului. Daca aveti nevoie de putina adrenalina in viata voastra, duceti-va cu prietenii intr-un parc de distractii, faceti bungee-jumping, apucati-va de speologie sau schiat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea...
#Internet, #studiu, #casnicii , #cercetare