Ziare.com

Manuscrisul Voynich, necitit de secole, a fost descifrat

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 16:44

   

Manuscrisul Voynich, necitit de secole, a fost descifrat
Un manuscris din secolul al XV-lea, scris intr-o limba indescifrabila si care foloseste niste litere necunoscute, a intrigat de-a lungul secolelor criptografii si oamenii de stiinta. Acum, se pare ca un finlandez ar fi reusit sa-l descifreze.

Viekko Latvala, un om de afaceri din Finlanda, care s-a autodescris ca "un profet al lui Dumnezeu", spune ca a decodificat secretele acestui manuscris, unul dintre cele mai misterioase din lume, informeaza Fox News.

Ari Ketola, un asociat al omului de afaceri, a declarat ca aceste caractere nebunesti sunt de fapt "niste unde sonore si silabe vocale".

"Cartea este o lucrare de o viata si un fel de tratat stiintific de medicina, care ar putea fi util si astazi. Scriitorul a fost un om de stiinta, specialist in plante, farmacie, astrologie si astronomie. Ea contine profetii pentru zeci si sute de ani", a spus Ketola.

Cu alte cuvinte, manuscisul Voynich, care in prezent este detinut de catre Biblioteca Universitatii Yale, din New Haven, reprezinta o lucrare herbologica, in care scriitorul a urmarit evolutia plantelor si utilizarea acestora in scopuri stiintifice sau medicale. Dar este si o profetie.

"Domnul Latvala a spus ca niciunul dintre oamenii obisnuiti nu ar putea decoda aceasta carte, pentru ca nu exista un cod sau o metoda de a citi acest text, ci este un limbaj al profetiei. Aceste persoane sunt extrem de rare, totusi ele au trait mereu pe Pamant, de-a lungul mileniilor si pana astazi si domnul Latvala a primit acest dar, in ultimii 20 de ani", a spus Ketola.

Mai multi criptografi, contactati de FoxNews, au refuzat sa comenteze explicatiile lui Latvala.

"Limba acestei carti este destul de dificila. Silabele sonore sunt un amestec de spaniola si italiana, combinate cu un limbaj folosit doar de scriitor. Aceasta limba proprie este rara si este un dialect babilonian, care s-a vorbit intr-o regiune din Asia", a declarat Ketola.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10132 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Eroare....

"Domnul Latvala a spus ca niciunul dintre oamenii obisnuiti nu ar putea decoda aceasta carte, pentru ca nu exista un cod sau o metoda de a citi acest text "....

Domnul Latvala n-a intrat pe ziare.com sa citeasca postarile ORD-ului...Sa-l vad cum le descifreaza !

 

da...si eu am descoperit apa calda !!!

manualul este de fapt...2!sunt amestecate 2 manuale de astrologie si de profetie,cine le separa le decodifica!

 

SI CU SIGURANTA,

nimeni in afara profetului finlandez, nu va putea confirma decriptarea. ATENTIE: manuscrisul contine profetii. Este garantat interesul comercial ptr. ,,omul de afaceri,,.

Cum poate fi un "limbaj babilonian", daca e un amestec de italiana

...si spaniola?
Mai nea Albulescule, inainte de a scrie o chestie incearca s-o analizezi din punct de vedere logic!

 

Vezi dacă nu-i citești pe unguri ?

Nu-i o crimă a fi ignorant, dar este o pierdere de timp a sta toată ziua pe Ziare.com (iar se iau ăștia de mine !)
Ințeleg că nea Viekko Latvala nu este demn de incredere și chiar mă bucurasem citind titlul, dar uit constant că suntem pe...Ziare.com.
Iți dezleg misterul : profesorul ungur Istvan Tibor Barathy născut la Cluj și activ in perioada ocupației maghiare in Transilvania de nord-vest (cedată de Hitler Ungariei), a scris o carte apărută la Montreal in 1980 sau 1982 cu titlul "Primii unguri". O recomand tuturor pentru a vedea pană unde merge nebunia mongolilor pripășiți in Europa NOASTRĂ (iar imi sar in cap mongolii și netunșii la tample!).
Autorul senil deapănă elucubrații născute numai de mințile bolnave stepare și scrie că proto-ungurii erau răspandiți din Polinezia pană-n Irlanda și din Polonia pană in Egipt cu excepția Greciei și Israelului (de ce nu a inclus aceste 2 țări ? Ar fi fost o infamie să afirme că civilizația greacă este rodul...ungurilor, iar dacă ar fi scris că civilizația iudaică, substituită celei canaanenite, este maghiară, ehe, ce și-ar fi luat-o de la tovarășii omnipotenți !!).
Deci, conform acestui senil ungur, babiloniana, italiana și spaniola sunt născute din aceiași tulpină proto-maghiară. Dacă faceți săpături pe rețea, veți găsi că Barathy nu-i singular ! Altul susține că limbile vechi europene, cum ar fi basca de exemplu, este o limbă...maghiară !!
Nenea Albulescu a redat un CITAT al lui Ketola, deci nu are nicio vină.
TUTUROR - nu vă mai uitați in gura lui Mircea Badea și a politicienilor, CITIȚI, CITIȚI, CITIȚI cărți ! Astfel NU veți mai fi victime sigure ale diver-sioniștilor.
PS - sper că nu a ințeles cineva că dau crezare elucubrațiilor ungurilor.
Jos comuniștii !

Kanata, sa inteleg ca acest finlandez

...din solidaritate ugro-finica a imbratisat teoria celuilalt ugro-finic Tibor Barathy?

Repet intrebarea:

Stefan Gheorghiu sau Spiru Haret? O zi buna !

 

Aha!

"un om de afaceri din Finlanda, care s-a autodescris ca "un profet al lui Dumnezeu""
"contine profetii pentru zeci si sute de ani"
"niciunul dintre oamenii obisnuiti nu ar putea decoda aceasta carte"
Dacă au feștelit-o cu mayașii, profetul ăla american și alte mame omizi, au trecut la următoarea sursă de venituri...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor