NASA vrea sa demonstreze existenta universurilor paralele (Video)

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 15:27
8631 citiri
NASA vrea sa demonstreze existenta universurilor paralele (Video)
foto: NASA

NASA va lansa in februarie 2011 programul "AMS-02", un experiment prin care cercetatorii spera sa demonstreze existenta universurilor paralele.

Existenta universurilor tine de existenta materiei, antimateriei si a materiei intunecate, iar folosirea in experimetul propus a Spectrometrului Alpha Magnetic 2 va oferi noi informatii referitoare la modul in care s-a format universul, scrie Daily Galaxy.

Spectofotometrul, foarte sensibil, va fi montat pe statia spatiala internationala ISS, cu ajutorul navetei spatiale Endeavour, in februarie 2011.

Cu ajutorul lui, oamenii de stiinta americani vor capta razele cosmice, cautand "particule exotice", antimaterie si materia intunecata, in "vidul rece" al spatiului interstelar, departe de influentele perturbatoare ale atmosferei Pamantului.

Cercetatorul american Sam Ting spera sa fie descoperite noi particule constituente ale universului, care vor explica modelul teorie M si explozia primordiala, fara a apela la singularitati.

In acelasi timp, echipa de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania, condusa de profesorul Burt Ovrut, considera si presupun existenta unor universuri paralele asemanatoare cu universul nostru, separate de intervale spatiale mici, care nu ar putea comunica.

In acelasi timp, ei considera materia intunecata ca fiind de fapt doar o forta suplimentara de natura gravitationala.

Toti specialistii in domeniu asteapta datele preliminare ale analizelor spectrale de mare finete care vor fi realizate in spatiu, sperand ca astfel sa se poata demonstra faptul ca materia intunecata este liantul care poate tine toate universurile impreuna.

Deschiderea spre domeniul fizicii particulelor si cosmologiei este astfel si mai profunda atat din punct de vedere filozofic cat si fizic.

O alta teorie este cea a cercetatorilor de la Universitatea Stanford, care inca de anul trecut au pus la punct un algoritm care permite aflarea numarului de universuri posibile, pornind de la faptul ca universul in care traim nu este de fapt decat o membrana tridimensionala a unui univers multidimensional.

Astfel, unificarea teoriei relativitatii cu mecanica cuantica nu se va lasa prea mult asteptata, un pas esential in acest sens fiind tocmai teoria stringurilor.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#universuri paralele, #nasa ams 02, #NASA univers paralel, #nasa materie intunecata , #cercetare