Noi teorii despre sfarsitul lumii

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 16:59
7903 citiri
Noi teorii despre sfarsitul lumii
Foto: www.technorati.com

Mai mult de 1.000 de fizicieni s-au reunit la Paris, intr-una din cele mai asteptate intalniri stiintifice. Este primul an in care li s-au alaturat si oameni de stiinta de la Centrul European de Cercetari Nucleare (CERN), de langa Geneva, acolo unde este in desfasurare proiectul celui mai mare accelerator de particule din lume.

La Paris se asteapta sa fie anuntate ultimele descoperiri stiintifice si rezultatele obtinute, dar poate si subiectul pericolului pe care acceleratorul de particule de la CERN il reprezinta pentru securitatea intregii planete.

Se spune ca incercarea de a descoperi Particula lui Dumnezeu ar putea da nastere unei gauri negre care va inghiti totul. Pentru moment, aceasta ipoteza nu se sustine. Cercetatorii, insa, spun ca acceleratorul de particule ar putea sa ne salveze de la alte catastrofe care pot avea loc pana la sfarsitul acestui secol.

Dar exista si alte subiecte care ii preocupa pe cercetatori in zilele noastre. Toate privitoare la "sfarsitul lumii".

Nick Bostrom, directorul Institutului pentru Viitorul Umanitatii, de la Universitatea Oxford, spune ca amenintarile vin din alta parte: tehnologia armelor, inteligenta artificiala si biologia sintetica.

"Acestea sunt catastrofe care pot sfarsi existenta umana pe pamant", declara el, citat de The Guardian.

Cercetarile avansate in numeroase domenii pot avea si rezultate negative, cum ar fi crearea unui virus letal la nivel mondial, a unor noi arme care ar creste riscul unei conflagratii planetare, precum si incercarile oamenilor de a stopa incalzirea globala.

Nick Bostrom mai adauga pe lista scenariilor apocaliptice si inteligenta artificiala. "Robotii ar putea sa-si imbunatateasca propria inteligenta si sa o depaseasca pe cea umana", mai declara el.

"Punctul nostru slab este identificarea pericolelor care ne ameninta existenta, precum si reactia noastra la aceste pericole. Oamenii sunt condamnati doar sa invete din experinta", crede acesta. El aduce ca exemple explozia reactorului nuclear de la Cernobil (1986) si uriasul tsunami din Oceanul Indian care a ucis 230.000 de oameni in anul 2004.

Un alt pericol il constituie "vidul real" care s-ar putea crea in univers. Acesta, raspandit cu viteza luminii, ar putea rescrie legile naturii, se mai mentioneaza in presa britanica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sfarsitul lumii, #accelerator particule, #teorii oameni stiinta Oxford, #roboti , #cercetare
Comentarii
Poza gabrielteodorescu
gabrielteodorescu
rank 3
IAR daca bosonul Higgs exista... Dumnezeu nu a existat!!!
Poza gabrielteodorescu
gabrielteodorescu
rank 3