Oamenii nu sunt destul de inteligenti pentru a rezolva probleme Terrei

Marti, 01 Iunie 2010, ora 14:16
2300 citiri
Oamenii nu sunt destul de inteligenti pentru a rezolva probleme Terrei

Profesorul James Lovelock (foto), om de stiinta specializat in ecologie si climatologie si erudit futurolog, a afirmat ca oamenii nu sunt chiar atat de inteligenti pe cat le place sa creada, iar schimbarile climatice de pe Terra si problemele planetei, in general, sunt o misiune prea mare pentru omenire.

Declaratiile lui James Lovelock, au fost facute in cadrul Festivalului Hay, care se desfasoara in fiecare an in ultimele zile ale lunii mai si in primele zile ale lui iunie, si care anul acesta este gazduit de Parcul National Brecon Beacons, din Marea Britanie.

James Lovelock, in varsta de 91 de ani este cel care a creat conceptul Gaia, conform caruia litosfera, hidrosfera si atmosfera sunt interdependente si dependente de actiunile umane. Conceptul a aparut in 1960 si este fundamentul ecologiei de azi.

"Poate ca lumea a gresit si poate ca schimbarile climatice nu sunt atat de rapide cum se spune, dar chiar si daca oamenii ar avea la dispozitie o mie de ani, de acum incolo, nu sunt convins ca ar putea rezolva problemele cu adevarat importante.

Stiinta este incompleta, economia instabila, iar perspectivele prin prisma determinarii politice, ingrozitoare. Chiar daca politicienii si-ar unii toate fortele, mintea umana nu este suficient de matura pentru a rezolva problemele planetei", a spus James Lovelock, in cadrul unei conferite la Festifalul Hay, citat de The Guardian.

"Problema principala este ca nu suntem destul de inteligenti ca specie. Evoluam al naibi de lent si suntem foarte fragili. Ne-a luat un milion de ani ca sa trecem de la stadiul de inteligenta animala la ceea ce suntem azi. Iar ceea ce suntem acum este prea putin pentru a rezolva, cu adevarat, problemele mari asa cum este starea Terrei, din toate punctele de vedere, climatic, economic, politic si energetic", a mai spus Lovelock.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#James Lovelock oameni Terra, #inteligenta oameni evolutie, #inteligenta oameni probleme Terra , #cercetare