Ochii, fereastra catre creier

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 11:33
4039 citiri
Ochii, fereastra catre creier

Nu numai ca sunt fereastra catre suflet, dar ochii ofera o privire si in interiorul creierului, spun cercetatorii, care au reusit sa prezica aproape exact la ce se gandeau subiectii, privindu-le doar miscarile ochiului.

Utilizandu-se niste aparate, pentru ca multe dintre miscarile ochiului erau aproape imperceptibile sau durau mai putin de cateva sutimi de secunda, cercetatorii australieni au reusit sa prezica la ce numere se gandeau voluntarii rugati sa-si imagineze cateva, pe rand, de la 1 la 30.

Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au "ghicit" cu o rata de succes de 60%, gratie miscarilor ochilor subiectilor, relateaza The Telegraph.

Cercetarea ar putea fi aplicata, folosindu-se, de exmeplu, la negocierile cu cei care au luat ostatici, pentru ca expresiile faciale observate nu sunt de obicei controlate.

S-a observat ca privirea urca sau cobora in functie de marimea numarului, comparativ cu cel la care se gandisera inainte, iar o miscare aproape imperceptibila catre stanga si apoi in jos da de inteles ca numarul e mai mic, iar una catre dreapta si sus, ca e mai mare decat anteriorul.

Cand ne gandim la niste numere, automat le plasam in spatiu, cele mai mici fiind situate in stanga, iar cele mai mari in drepta, a explicat Dr Tobias Loetscher, unul dintre autorii studiului.

Operatiile aritmetice sau rememorarea amintirlor

Privirea orientata lateral, a fost asociata anterior cu operatiile aritmetice mintale si rememorarea amintirilor.

Punandu-se intrebarea ce apare intai, gandul sau miscarea, a reiesit ca gandul precede miscarea, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Hertfordshire, in Marea Britanie, ambele fiind insa controlate de creier.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#miscari ochi ganduri, #citire ganduri, #privire ganduri, #privire creier, #ochi creier , #cercetare