Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pamantul, de nerecunoscut in 2050

Luni, 21 Februarie 2011, ora 23:08
9979 citiri
Pamantul, de nerecunoscut in 2050
Foto: foundation.total.com

Suntem tot mai multi, iar resursele planetei noastre sunt tot mai putine. Populatia in crestere ar putea sa o distruga, in cele din urma, in cautarea hranei.

Specialistii americani avertizeaza ca, pana in anul 2050, Pamantul ar putea ajunge de nerecunoscut, fata de ceea ce este acum, transmite agentia AFP, citata de Yahoo News.

Anul acesta, populatia din intreaga lume va ajunge la cifra 7 miliarde, conform estimarilor. Pana in 2050, vom fi 9 miliarde, sustine John Bongarts, presedintele unei organizatii non-profit.

Pentru a hrani un asemenea numar de oameni, va trebui sa producem in urmatorii 40 de ani mai mult decat am produs in ultimii 8.000 de ani, sunt de parere oamenii de stiinta.

"Pana in 2050, nimic de pe planeta nu va mai fi asa cum este acum, va fi de nerecunoscut", a declarat Clay.

Lipsa de resurse se va resimti si mai puternic atunci. Se asteapta ca si veniturile populatiei sa creasca pana atunci, ajungand de patru ori mai mari in tarile dezvoltate.

Acest lucru va duce la o cerere si mai mare, caci tendinta oamenilor este sa consume si mai mult atunci cand au bani.

Mai multi oameni, mai putine resurse

"Vor fi mai multi oameni, mai multi bani, consum mai mare, dar va ramane aceeasi planeta", a declarat Clay agentiilor de presa prezente la eveniment. El spune ca e nevoie de anumite masuri, pentru a preintampina o asemenea situatie.

Printre masurile ce trebuie luate se numara programele de control al natalitatii, indeosebi in tarile in curs de dezvoltare. In ultimii 20 de ani, in acest domeniu s-a investit putin, dar acum se constata o crestere a interesului, cauzata de pretul hranei si de incalzirea globala.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#incalzire globala pamant natalitate, #populatie resurse hrana petrol , #cercetare