Parul alb, de domeniul trecutului: S-a descoperit remediul

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 12:48
18695 citiri
Parul alb, de domeniul trecutului: S-a descoperit remediul

Oamenii de stiinta americani au identificat o proteina care este vitala in pastrarea culorii naturale a parului si prevenirii albirii acestuia.

Experimentele derulate in SUA au aratat ca proteina denumita "wnt" are un rol crucial in conservarea culorii parului, fiind cruciala in producerea culorii acestuia, relateaza Daily Mail.

Descoperirea este importanta deoarece ar putea insemna producerea unei game intregi de lotiuni si sampoane destinate pastrarii culorii naturale a parului. Bineinteles, insa, ar face vopseaua de par inutila.

Dupa cum se mentioneaza intr-un raport publicat in jurnalul Cell, aceeasi proteina este importanta si pentru cresterea firului de par. Astfel, un tratament care sa duca la recapatarea culorii naturale a parului ar avea avantajul de a-l face sa creasca si mai repede si mai des, au explicat cercetatorii de la Universitatea New York.

Asta pentru ca aceeasi proteina, wnt, este responsabila si cu aparitia de noi foliculi pe scalp. Includerea acestei proteine in produsele de ingrijire a parului ar insemna ca si calvitia ar putea fi prevenita.

Un studiu recent realizat la Universitatea Bradford a scos la iveala faptul ca peroxidul de hidrogen, folosit la decolorarea parului, poate duce mai rapid la albirea podoabei capilare, actionand asupra radacinilor, unde blocheaza producerea pigmentului.

Fenomenul nu ar trebui sa sperie tinerele femei care-si doresc sa fie blonde, insa de la o anumita varsta damele cochete ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a se vopsi blonde, spun cei care au efectuat studiul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#remediu par alb, #pastrare culoare naturala par, #prevenire albire par, #intarziere par grizonat, #par alb prevenire , #cercetare