Ziare.com

Un asteroid urias, pericolul major pentru stratul de ozon

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 11:37

   

Un asteroid urias, pericolul major pentru stratul de ozon
Simularile facute pe calculator de oamenii de stiinta de la Planetary Science Institute din Tucson arata ca un asteroid de dimensiuni mai mari ar putea distruge stratul de ozon al Pamantului, cu consecinte foarte neplacute pentru omenire.

Daca asteroidul ar avea diametrul cuprins intre 500 m si 1 km si s-ar prabusi in Oceanul Pacific, acesta ar propulsa in atmosfera indeajuns de multi vapori de apa si sare din apa pentru a afecta grav stratul protector de ozon, informeaza Physorg.

Oamenii de stiinta sustin ca vaporii de apa eliberati intr-o astfel de situatie ar contine clor si brom din sarurile oceanice vaporizate, iar acest lucru ar rezulta intr-o afectare semnificativa a stratului de ozon al planetei noastre.

Stratul de ozon ar fi, astfel, distrus cu o viteza mai mare decat cea cu care el este creat in mod natural. Consecinta ar fi dezastruoasa, caci nivelul de raze ultraviolete ar fi mult mai ridicat decat acum, producand mari probleme oamenilor.

Am asista la o adevarata explozie de boli precum cancerul de piele si cataracta. Oamenii ar fi nevoiti sa stea in casa in timpul zilei, deoarece expunerea la razele soarelui ar fi extrem de daunatoare pentru sanatatea lor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3511 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ei Stiu!... Pregatire psihologica...

Un asteroid gigant va trece pe langa Pamant in 2012... Planurile de urgenta ale SUA ... Congresul american a primit o scrisoare in acest sens din partea consilierului pe probleme de stiinta al Casei Albe... VIDEO: Planeta Jupiter a fost lovită de un asteroid. Energia de impact e similară cu a catorva mii de bombe atomice!:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/10/un-asteroid-gigant-va-trece-pe-langa.html

 

@cobra

Inspira-expira-inspira-expira...
Si-acu du-te.

drobul de sare

ieri o cometa azi un asteroid si asa mai departe.parca am putea face ceva?

 

Another inconvenient truth !

Acum o sa apara iar Al Gore sa ne inspaimante cu un film eco-politic, pe urma o sa ia ceva premii internationale prin Burkina Faso pentru viziunea profunda a realitatilor din lumea a treia. Ulterior o comisie ONU o sa analizeze impactul evenimentului asupra tarilor din Africa si o sa voteze o motiune de sprijin. Va fi infierata de asemenea atitudinea nepasatoare a tarilor occidentale carora nici ca le pasa de iminentul dezastru si continua sa-si vada de criza lor. Obama va mai crea o comisie nationala din banii contribuabililor care sa studieze impactul meteoritului asupra cotei de popularitate a democratilor. Iar in finalul apoteotic premiul Oscar se va acorda noului film a lui James Cameron "Usefull impact"

 

De actualitate si foarte realista abordarea d-voastra

Insa se observa cu ochiul liber ca "vremile" merg de la rau la si mai rau.Ca'n bancul:Trecut de ra**t am avut,prezent de ra**t avem ,"noroc" ca nu mai avem nici un viitor .

Pericolul mare este

sa nu sr faca o campanie mondiala pentru a se strange bani ca sa se cdonfectioneze(LA nasa BINEINTELES) otraista in care sa fie bagat asteroidul.

Un asteroid urias, pericolul major pentru stratul de ozon

prostia omeneasca DE ion creanga
,,,Intru una din zile, omul nostru iese de-acasă după trebi, ca fiecare om. Nevasta lui, după ce-si scăldă copilul, il infăsă si-i dete tată, il puse in albie langă sobă, căci era iarnă; apoi il legănă si-l dezmerdă, pană ce-l adormi. După ce-l adormi, stătu ea putin pe ganduri s-apoi incepu a se boci cat ii lua gura: "Aulio! copilasul meu, copilasul meu!"

Mama ei, care torcea după horn, cuprinsă de spaimă, zvarli fusul din mană si furca din brau cat colo si, sărind fără sine, o intrebă cu spaimă:

— Ce ai, draga mamei, ce-ti este?!
— Mamă, mamă! Copilul meu are să moară!
— Cand si cum?
— Iată cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?
— Il văd. Si?
— De s-a sui mata, are să-l trantească drept in capul copilului si să mi-l omoare!
— Vai de mine si de mine, că bine zici, fata mea; se vede că i s-au sfarsit mititelului zilele!

Si, cu ochii pironiti in drobul de sare de pe horn si cu manile inclestate, de parcă le legase cineva, incepură a-l boci amandouă, ca niste smintite, de clocotea casa. Pe cand se sluteau ele, cum vă spun, numai iaca si tatăl copilului intră pe usă, flămand si năcăjit ca vai de el.

— Ce este ? Ce v-au găsit, nebunelor?

Atunci ele, viindu-si putin in sine, incepură a-si sterge lacrămile si a-i povesti cu mare jale despre intamplarea neintamplată.
Omul, după ce le ascultă, zise cu mirare:

— Bre! multi prosti am văzut eu in viata mea, dar ca voi n-am mai văzut. Mă... duc in lumea toată! Si de-oiu găsi mai prosti decat voi, m-oiu mai intoarce acasă, iar de nu, ba......

 

Miluca,

imi place povestea ta cu drobul de sare,hahahaah.Asa fac si astia ne loveste un asteroid,ba vine nu stu ce alta planeta si loveste pamintul,etc.Astia inloc sa puna mina pe ceva lucru ,cauta sa bage frica in noi.Totul este in controlul lui Dumnezeu,si de-o fi ceva, e scris in Biblie ce are sa se intimple,asa ca ce trebuie ei sa faca este sa se recunoasca gresiti inaintea lui Dumnezeu si sa-si ceara iertare pentru pacatele lor si astfel vor avea liniste in suflet.

Te salut draga MARICICA!

Musiu MIREL , bag seama k e SPECIALIZAT IN sf!
Mai mult k sigur-ARE NEVOIE DE BISTARI ,acum pe foametea asta -DACA NU E ZI LASATA de CEL DE SUS -K SA NE OTRAVEASCA SI MAI MULT existenta CU STIRI CARE MAI DE CARE MAI CATASTROFALE!
Ma intreb in nemernicia mea,uneori,DACA NU L-AM INTRECUT PE DUMNEZEU IN stiinta!?
VA DORESC UN PLACUT SFARSIT DE SAPTAMANA!

http://www.vimeo.com/14151575

Bucovinenilor , Miluca& Marcica ,

Adevaratul pericol pentru stratul de ozon este bashescu , cu noxele lui ! Asa ca aveti si voi o parte de vina , daca se vor largi gaurile in stratul de ozon !

ramane cum am stabilit!

nu-ti mai repet...

Un asteroid urias, pericolul major pentru stratul de ozon!

Daca veneati cu trenul in Bucuresti, pe vremuri, vedeati un mare afis la Triaj: nici o masa fara peste!
Ce-i drept, sanatoasa indemnare, o descoperim de-abia acum!

In vrenurile noastre s-a cam schimbat sloganul: NICI O ZI FARA O CATASTROFA COSMICA!

S-aiba bizonul votant ce sa rumege bovineshte, paie seci!
Tampenii despletite!
Scuze, musiu moderator ziare.com, iar am fost sincer!

Ca veni vorba, de ce ... beep m-ai tzacat pe muteste, "moderator" sbanghiu? N-am habar de "comentariu porcos" sau mai stiu eu ce!
Sa-nteleg ca le faci pe shustache, pe dindos, ca esti PIDOSNIC, sau ce?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor