10 monstri legendari din America de Nord (Galerie foto)

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 18:07
25469 citiri
10 monstri legendari din America de Nord (Galerie foto)
Foto: Flickr user Paul-W

Cum fiecare tinut isi are legendele si povestile proprii, iata ca nici America de Nord nu face exceptie.

Monstrii sai legendari apar in diverse basme, superstitii sau convingeri ale bastinasilor, unele dintre ele supravietuind pana astazi.

Mental Floss a calatorit virtual pana in America de Nord si a aflat povestea catorva monstri faimosi.

Chupacabra

Se presupune ca animalul legendar Chupacabra hoinareste prin Mexic, sud-vestul Statelor Unite ale Americii sau Puerto Rico. De multe ori, a fost invinovatit pentru morti misterioase ale animalelor.

Ca infatisare, aceasta creatura seamana cu un caine fara par, dar cu tepi pe spate. Cu toate astea, multe dintre fotografiile despre care se credea ca l-au surprins pe Chupacabra s-au dovedit a fi imagini cu coioti, aflati intr-un stadiu avansat de raie.

Loogaroo

O varianta a vampirilor moderni, se pare, Loogaroo sunt de fapt demoni care bantuie tari ca Haiti, Grenada si Republica Dominicana. Numele provine de la "loup garou" - varcolac.

In povestile oamenilor, Loogaroo poate lua forma unei vrajitoare sau a unui vampir, insa are capacitatea de a-si schimba forma. Loogaroo suge sangele victimelor, sange care este dat apoi diavolului, in schimbul puterilor magice. Se spune ca daca monstrul suge prea mult sange, victima va muri si va deveni la randu-i un loogaroo.

La Llorona

"Femeia care plange" este o fantoma binecunoscuta in New Mexico, povestea femeii care se plimba pe malul raului Santa Fe fiind folosita pentru a speria copiii neascultatori. Ei bine, se spune ca La Llorona ar fi fost una dintre cele mai frumoase femei din zona, pe nume Maria. Aceasta s-a casatorit cu un fermier chipes si a nascut doi fii.

Cum sotul sau incepuse sa prefere compania altor femei sau pe cea a fiilor sai, neglijand-o, legenda spune ca Maria si-ar fi omorat copiii, inecandu-i in apele raului Santa Fe.

Cuprinsa de remuscari, femeia si-ar fi plans copiii pe malul raului, murind apoi de tristete. Astazi, fantoma Mariei inca apare pe malul raului, atacandu-i uneori pe cei care se aventureaza noaptea in zona.

Hodag

Hodagul sau Bovinus spiritualis este o specie de animal feroce, originar din Wisconsin. Cel mai mare si cel mai cunoscut tip de Hodag este cel negru, descoperit pentru prima oara in 1893.

Hodagul are doua coarne si o serie de tepi de-a lungul coloanei vertebrale. Pe langa Hodagul negru, mai sunt si Sidehill Dodge Hodag, Hodag Pestera sau Shovel-nose Hodag.

El Sombreron

"Barbatul cu palarie" apare in numeroase povesti din Guatemala, El Salvador sau Mexic, uneori sub alt nume. Totusi, toate aceste personaje au in comun un detaliu: palaria mare si neagra.

Astfel, "El sombreron" este un barbat scund, poarta o curea groasa, cizme grele si o palarie mare. Legenda spune ca le ataca pe femeile tinere, fiind atras de parul lor lung si frumos.

In Mexic, personajul poarta numele de Tzizimite, iar in El Salvador, El Cipito este un barbat scund si o palarie mare, care urmareste fetele tinere si le chinuieste daca ii resping avansurile. Povestile despre "El Sombreron" se spun fetelor tinere pentru a nu mai flirta cu barbati straini.

Skunk Ape - Maimuta sconcs

Aparitii ale asa zisei maimute scons au fost raportate din Oklahoma pana in Carolina de Nord. Creatura are infatisarea unei maimute mai mari, care emana un miros ingrozitor.

In anul 2000, au aparut cateva fotografii ce infatisau un urangutan in Florida, desi nicio disparitie nu fusese raportata. Apoi, dupa ce un cal a fost ranit de un animal necunoscut care semana cu o maimuta, a fost pornita o investigatie mai ampla.

Gowrow

Monstrul Gowrow a fost semnalat prima data in Arkansas, in 1897. Se pare ca aceasta creatura traieste in lacurile si pesterile din acea zona si isi are numele de la sunetul groaznic pe care il face.

Monstrul este o reptila uriasa, cu colti enormi, iar principala sa sursa de hrana o constituie animalele. La un moment dat, un fermier din Arkansas a pretins ca a prins un Gowrow si ca il va expune in schimbul unei sume de bani. Bineinteles, chiar inainte de marele eveniment, barbatul a anuntat ca monstrul a evadat.

Jackalope

Jackalope reprezinta incrucisarea dintre iepure si antilopa, capra sau cerb. Se pare ca a fost vazut in majoritatea tinuturilor din Statele Unite ale Americii.

Despre laptele provenit de la aceasta creatura se spune ca ar avea proprietati vindecatoare. Legenda Jackalope ar avea la baza iepurii infectati cu Shope papilomavirus, care cauzeaza cresteri inexplicabile.

Loveland Frog

Regiunea Loveland din Ohio este binecunoscuta pentru raportarea unor reptile neobisnuite. In timp, acestea au primit numele de Loveland Frog.

Cea mai cunoscuta semnalare vine din partea unui ofiter de politie care, in 1972 a vazut un animal inalt de 1 metru, avand aproximativ 27 kg, care s-a ridicat in doua picioare si a fugit. Dupa acest eveniment, un alt ofiter de politie a revazut animalul, iar in ultimii ani sesizarile s-au inmultit.

Bestia din Bladenboro

Incepand cu anul 1953, in Bladenboro, Carolina de Nord, au inceput sa fie raportate atacuri venite din partea unei creaturi cu infatisarea unei pisici. Astfel, un fermier a vazut cum o bestie ca o pisica i-a omorat cainele, dupa care cadavrele mai multor caini au fost gasite golite de sange.

Vanatori din toata tara au venit pentru a prinde monstrul si, dupa capturarea unui linx, lucrurile au revenit la normal. Nu se stie daca acea creatura inca mai exista sau nu, insa in Bladenboro are loc anual un festival avand ca tema bestia celebra a orasului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#monstri legendari America de Nord, #monstri legende, #creaturi ciudate legende , #ciudat