Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Animale colorate spectaculos (Galerie foto)

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 18:42
12250 citiri
Animale colorate spectaculos (Galerie foto)

Nu, ratusca din imagine nu este de jucarie si nici nu a fost pictata de vreun artist excentric. Este Rata Mandarin, una dintre cele mai frumoase, mai simpatice si mai indragite pasari de apa, ce cantareste doar ... 500 de grame.

Nu este singurul "copil al naturii" extrem de viu si de ciudat colorat. Oddee.com a adunat mai multe imagini cu astfel de specii, cu care va invitam sa va delectati in continuare.

Agama

Datorita aspectului sau spectaculos, extrem de asemanator cu costumul celebrului Spiderman, aceasta reptila a devenit foarte apreciata de catre cei care cauta un animalut de casa cu care sa se laude in fata prietenilor.

In salbaticie se hraneste cu lacuste, greieri si viermisori. Isi schimba culoarea in maroniu noaptea sau atunci cand este simte pericolul in apropiere. Desi provine din misterioasa Kenya, Agama este usor de crescut si, cu timpul, devine chiar foarte docila. Cel putin asa sustin cei care au incercat experienta...

Melcul de mare

Viu colorat la suprafata, melcul marin din specia Cyphoma gibbosum este cu totul alb in interior. Poate fi intalnit printre coralii din Caraibe. Atunci cand este atacat, isi retrage suprafata exterioara in interior, schimbandu-si astfel coloritul.

Greierele roz

In general, natura ajuta speciile sa se protejeze in fata dusmanilor, multe dintre ele reusind sa se camufleze cu mare usurinta. Din pacate pentru el, fiind atat de roz, micutul din imagine nu are nicio sansa!

Specialistii spun ca nu este vorba decat de o mutatie genetica, numita eritrism, care consta intr-o pigmentare neobisnuita. Astfel de greieri au fost vazuti in Pennsylvania, Ontario (Canada), Pasadena si Michigan, Statele Unite.

Cameleonul multicolor

Cameleonul din specia Chamaeleo calyptratus poate fi intalnit in special in Yemen si Arabia Saudita. Cercetatorii spun ca el isi schimba culoarea nu in raport cu locul in care se afla ci cu ... starea lui de spirit. La fel de importante se pare ca sunt si temperatura corpului si... masa servita. Rezultatul? Parca ar fi acoperit cu margele insirate pe ata.

Broscuta arlechin

Putem sa ii spunem si asa, desi are multe ale "porecle". Broasca Atelopus poate fi intalnita in special in Costa Rica si Panama. Din pacate se afla pe lista speciilor pe care de disparitie.

Pestisorul mandarin

Incheiem spectaculos, asa cum am si inceput. Pestele Mandarin ((Synchiropus splendidus) figureaza in topul celor mai indragiti de cei care prefera ca in locul unui pisic sau al unui catel sa se relaxeze crescand pesti.

Acestia trebuie sa stie insa ca in ciuda popularitatii de care se bucura, pestele Mandarin este dificil, nazuros, cu obiceiuri la care tin cu tot dinadinsul. Daca nu au chef, nu se adapteaza la viata in acvariu, refuzand pur si simplu sa manance. Sunt rezistenti la imbolnaviri, dar au nevoie de o temperatura constanta a apei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#animale colorate, #animale ciudate , #ciudat