Cele mai absurde profetii care au ramas neimplinite

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 08:05
4126 citiri
Cele mai absurde profetii care au ramas neimplinite
podbean.com

Grupul The Beatles nu va deveni niciodata cunoscut, iar in lume nu vor exista mai mult de 5 computere. Daca astazi astfel de previziuni suna absurd, trebuie sa stiti ca cei care le-au emis la vremea respectiva erau cat se poate de seriosi.

Daca asteptati cu infrigurare ziua de 21 decembrie 2012, cand, conform predictiilor mayase, ar trebui sa fie sfarsitul lumii, trebuie sa va linistiti. Astfel de viziuni apocaliptice nu sunt deloc noi, scenarii de acest tip fiind intalnite in Biblie si in profetiile lui Nostradamus.

In 1179, arhiepiscopul de Toledo, de exemplu, sustinea ca, dupa 7 ani, drept consecinta a unor furtuni devastatoare si cutremure dezastruoase, va veni sfarsitul lumii, puncteaza Deutsche Welle.

A fi sau a nu fi

Daca ar fi depins de Lordul Byron, cu siguranta, numele lui William Shakespeare nu ar mai fi aparut astazi in topul artistilor literaturii universale. In 1814, Byron spunea: "mai devreme sau mai tarziu, steaua lui Shakespeare se va stinge". Dupa cum am vazut, acest lucru nu s-a intamplat. Multa lumea l-a citit si il citeste pe marele Will, ramanand impresionata de opera lui.

Scurta viata a rock 'n roll-ului

In 1955 revista americana "Variety" a facut o predictie indrazneata scriind la inceputul anului ca "pana in iunie, rock 'n roll-ul va disparea". In pofida acestei profetii, genul muzical sus-aminitit nu numai ca a dainuit, dar a depasit demult granitele muzicii, devenind un stil de viata pentru multe generatii.

Cine sa asculte asemenea muzica?

In 1962, Dick Rowe, unul dintre cei mai mari producatori muzicali din SUA, nici macar nu a banuit ca este pe cale sa rateze potul vietii sale. El a refuzat sa lucreze cu, necunoscuta pe atunci, trupa The Beatles. Atunci Rowe le-a spus baietilor ca stilul nu li se potriveste si, oricum, chitara este moarta pentru muzica viitorului. The Beatles, insa, nu a renuntat, apeland la compania Parlophone. Ce a urmat se stie.

Televizorul plictisitor

In 1946, producatorul american de film, Darryl Zanuk, era convins ca niciodata televiziunea nu va inlocui cinematografia. "Televiziunea nu se va impune niciodata pe piata, iar oamenii se vor plictisi destul de repede de holbatul seara de seara intr-o cutie de lemn" a proorocit Zanuk acum 65 de ani. Sa ne uitam unde a ajuns televiziunea si cat de radical s-a transformat acea cutie de lemn sau carton.

Si a fost lumina..

O singura apasare a butonului si camera era luminata - aceasta este magia electricitatii, iar bagheta magica se numeste "bec". Cand, pentru ultima data, v-ati minunat de aceasta inventie? Probabil ca niciodata, din moment ce acesta a devenit banal. Mai impresionat ar fi trebuit sa fie William Price, inginer al Postei Britanice care, in 1879, numea aceasta inventie "idioata".

Razele inselatoare

In 1897, fizicianul britanic Lord Kelvin este convins ca descoperirea fizicianului german Wilhelm Roentgen - razele X - este pur si simplu o inselatorie. "Razele domnului Roentgen se vor dovedi o mare inselatorie". Dupa cativa ani de la descoperire, Roentgen a primit Premiul Nobel pentru fizica, iar razele X si-au gasit o intrebuintare larga, mai ales in domeniul medical.

Inutilul aur negru

Este greu de imaginat cum petrolul, fara de care viata moderna ar fi imposibila, era privit cu scepticism in urma cu 200 de ani. Iata ce definitie dadeau petrolului specialistii rusi de la Academia Nationala de Stiinte: "petrolul este un strat de secretie inutila a pamantului, un lichid urat mirositor care nu poate fi folosit in niciun fel". 50 de ani mai tarziu, se realiza prima forare cu ajutorul unei sonde fiind astfel asigurata "hrana" pentru automobilele cu ardere interna.

Cal sau masina?

In 1901, inginerul german Goettlieb Daimler spunea, cu incredere, ca "cererea de automobile la nivel mondial nu va depasi un milion, mai ales din cauza deficitului de soferi". O astfel de predictie despre viitorul automobilului facea si imparatul Wilhelm al II-lea al Germaniei: "calul va fi folosit intotdeauna, in timp ce automobilul este un fenomen trecator". Nici pe departe, nu s-a intamplat asa.

Cine are nevoie de un PC?

Presedintele IBM, Thomas Watson, nu prezicea, la vremea lui, un viitor stralucit pentru computere. Iata ce spunea el in 1943: "Va exista doar o singura marca de computere in lume si, probabil, numarul de bucati vandute nu va fi mai mare de 5". In 1977, Ken Olsen, seful Digital Equipement Corporation, spunea: "Nu vad niciun motiv pentru care cineva si-ar dori sa aiba un calculator acasa". Acum ni le dorim peste tot, daramite acasa.

Atipicul YouTube

Incredibil, dar adevarat: in 2005, insusi fondatorul site-ului de video sharing, Steve Chen, spunea pesimist ca proiectul sau este un esec. "Pur si simplu, nu exista atatea materiale video, pe cat ar vrea oamenii sa vada". Dimpotriva, intr-o perioada scurta, YouTube s-a trasformat in cea mai vizitata platforma video din lume.

Moartea iPod

In 2005, multimilionarul britanic Alan Sugar spunea: "pana la urmatorul Craciun, iPod-ul va muri. Nu numai ca nu a murit, dar iPodul s-a transformat intr-unul dintre cele mai dorite music playere.

Niciodata nu vom zbura

La sfarsitul secolului al 18-lea, oamenii de stiinta francezi concluzionau: "oricum am privi, este imposibil ca omul sa se ridice deasupra Pamantului, nemaivorbind de faptul ca nu are cum sa se mentina acolo". Ce ar spune acesti cercetatori, daca ar vedea astazi miile de avioane care zboara deasupra Pamantului?

Pana la Luna si inapoi

In 1957, astronomul britanic Sir Harold Spencer Jones glasuia: "vor mai trece multe generatii pana ce piciorul omului va reusi sa paseasca pe Luna". Nimeni nu-si imagina ca, 12 ani mai tarziu, americanul Neil Armstrong va reusi sa transforme aceasta himera in realitate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#profetii absurde, #predictii absurde, #predictii The Beatles, #ibm , #ciudat