Cele mai ciudate statui de pe planeta (Galerie foto)

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 08:07
7312 citiri
Cele mai ciudate statui de pe planeta (Galerie foto)
Foto: Toptenz.net

Arta cunoaste nenumarate forme, iar imaginatia artistilor este adeseori uimitoare. De la monumente gigantice, cu forme ciudate, pana la cele a caror semnificatie este, parca, sculptata in fiecare fateta, urmatoarele statui te vor surprinde cu siguranta.

Iata care sunt unele dintre cele mai bizare statui de pe planeta, prezentate de TopTenz.

Mana desertului, Atacama, Chile

Sculptorul Mario Irarrazabal a conceput aceasta statuie in forma unei maini gigantice in desertul Atacama. Se pare ca tema era una preferata de artist, avand in vedere ca Irarrazabal a mai sculptat si alte opere similare in Statele Unite ale Americii si Uruguay, desi acelea nu sunt la fel de impresionante precum cea din Chile.

Maman, Ottawa, Ontario

Statuia "Maman" in forma de paianjen, realizata din bronz, inalta de 9 metri si cu un saculet in care se afla 26 de "oua" din marmura, a fost conceputa de artista francezo-americana Louise Bourgeois. A fost lansata la Tate Museum of Modern Art in Marea Britanie, in 1999, Louise declarand atunci cand statuia reprezinta o oda adusa mamei sale.

Mazinger Z, Mas del Plata, Spania

Mazinger Z reprezinta o serie faimoasa de statui, inceputa in 1972. A influentat considerabil cultura Manga, caracterizata printr-un amestec dintre arta japoneza ukiyo-e si stiluri de a desena straine, dezvoltata apoi in carti, filme sau showuri TV. Statuia din Catalonia, Spania, nu a fost niciodata finalizata din cauza fondurilor insuficiente, insa turistii si localnicii sunt deopotriva fascinati de opera.

Gigantul Mazinger din fibra de sticla pazeste intrarea in suburbia The Mas Del Plata si a devenit un loc de pelerinaj pentru pasionatii culturii Manga.

Tarasque, Tarascon, Franta

Tarasque reprezinta o creatura de legenda, un fel de hibrid urs-dragon-broasca testoasa, despre care se spune ca ar fi terorizat cu secole in urma regiunea Tarascon, din Franta. Potrivit legendei, bestia a fost imblanzita de Sfanta Marta si adusa in sat doar pentru a fi apoi ucisa de localnici.

Artistul Pascal Demaumont a terminat statuia in 2005, devenita intre timp piesa de rezistenta a festivalului ce se tine anual in zona.

Homarul Mickey, Massachussets, SUA

Breanna Rowlette a creat acest Mickey din homari, ca parte a unui proiect sponsorizat de Disney. Compania a cerut diversilor artisti sa realizeze statui cu Mickey, reprezentative pentru mai multe regiuni americane.

Cum toata lumea asociaza orasul Boston cu homarii, Breanna s-a decis sa sculpteze palmele lui Mickey in forma unor clesti de homar. Statuia inalta de 1,80 m este asezata in piata Faneuil din Boston.

Porcul-Rata din Turku, Finlanda

Posankka, un porc-rata sau o rata-porc, a fost creata de artistul Alvar Gullichsen in 1999 si a fost coborata pe raul Aurajoki. Din 2001 se afla in Finlanda, chiar langa Universitatea Turku. Potrivit artistului, statuia se doreste a fi o critica adusa tehnologiei genetice moderne. Cu toate astea, multi locuitori nu sunt multumiti de prezenta statuii in zona.

Visul, St. Helens, Anglia

Artistul spaniol Jaume Plensa a conceput si construit aceasta statuie inalta de 19 metri langa orasul minier St. Helens. Capul are ochii inchisi, asa ca se presupune ca viseaza, de aici venind si denumirea sculpturii. Piesa a fost comandata de Consiliul Local al orasului, pentru a reflecta aspiratiile comunitatii locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#statui bizare, #statui ciudate, #sculpturi ciudate, #statui ciudate lume poze , #ciudat