Cele mai misterioase crime neelucidate din toate timpurile

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 22:03
32816 citiri
Cele mai misterioase crime neelucidate din toate timpurile
Foto: intelepciune

In istorie sunt consemnate numeroase cazuri de crime misterioase, pe care politia nu a reusit sa le dezlege. Printre crimele "perfecte" si neelucidate pana astazi, se numara asasinarea presedintelui american John F. Kennedy si crimele comise de Jack Spintecatorul la Londra.

Aceasta este o selectie a celor mai misterioase crime nerezolvate, de o lunga perioada de timp. Desi au existat multe speculatii, nimeni nu a fost capabil sa ajunga la concluzii solide, in privinta acestor cazuri de crima si ele inca mai suscita interesul oamenilor, conform International Business Times.

Asasinarea presedintelui Kennedy

Una dintre faimoasele crime pline de mister, din intreaga lume, nerezolvata pana astazi, este asasinarea fostului presedinte al Statelor Unite, John F. Kennedy. Exista multe teorii cu privire la cine l-a omorat pe Kennedy. A fost o comisie, numita comisia Warren, care in perioada 1963-1964, a investigat cazul si a concluzionat ca ucigasul este cu siguranta Lee Harvey Oswald si ca el a actionat singur.

Cu toate acestea, in 1979, administratia SUA a desemnat o comisie, care a prezentat un raport ce a consemnat faptul ca asasinarea lui Kennedy a fost rezultatul unei conspiratii si a gasit multe nereguli ale anchetei initiale a FBI, dar si in cazul comisiei Warren. Pana astazi nu s-a elucidat cine l-a ucis si de ce pe John Kennedy.

Uciderea lui JonBenet Ramsey

Omorarea lui JonBenet Ramsey este un puzzle pentru toata lumea, pana in ziua de astazi. JonBenet a fost o fetita din SUA binecunoscuta pentru concursurile de frumusete la care a participat. Pe 26 decembrie 1996, cand ea avea 6 ani, a fost gasita moarta in casa ei, strangulata si lovita in cap.

Raportul autopsiei a relevat ca ea a suferit un traumatism sever la cap. Fetita a fost rapita pe 26 decembrie 1996 si trupul ei a fost gasit in aceeasi zi. A existat o rascumparare solicitata de rapitori, suma de 118.000 de dolari, iar parintii au fost avertizati ca daca vor merge la politie, acestia o vor ucide pe JonBenet. Familia a solicitat ajutorul politiei, iar trupul fetitei a fost gasit in casa unde locuia, dar nicio dovada sau vreun indiciu nu s-a gasit despre criminal, pana astazi.

Cazul Dahlia

Uciderea lui Elizabeth Short, poreclita post-mortem "The Black Daghlia" de catre ziare, a fost o crima teribila. Elizabeth Short a fost o actrita al carui corp a fost gasit mutilat si taiat in doua parti, de la mijloc si golit de sange.

Politia si multi detectivi au investigat cazul, anchetandu-se mii de persoane, dar nu au gasit nicio dovada credibila. Politia nu a fost in masura sa gaseasca pana astazi criminalul.

Omorarea familiei Borden

La data de 4 august 1892, Andrew si Abby Borden au fost gasiti morti in casa lor. Moartea lor a a survenit dupa lovirea acestora in cap, in mod repetat, cu un obiect ascutit, pana li s-a strivit craniul. Abby Borden a fost ucis cu patru ore si jumatate mai devreme decat Andrew. Cazul a ramas nerezolvat pana astazi.

Crimele comise de Jack Spintecatorul

Jack Spintecatorul este probabil cel mai cunoscut criminal din toate timpurile. Numele a fost inventat dupa ce ofiterii de politie au primit o scrisoare de la ucigas, care s-a autonumit Jack Spintecatorul. Victimele criminalului au fost 5 prostituate.

Fiecarei victime i s-a taiat gatul, iar cadavrele au fost mutilate. Desi nu exista nicio dovada ca ucigasul celor 5 femei a fost acelasi, se presupune acest lucru, datorita asemanarii felului in care s-au produs acestea. Identitatea criminalului a ramas un mister.

Uciderea Juliei Wallace

Cazul Juliei Wallace este unul dintre cele mai misterioase. Crima a fost planificata si executata perfect, astfel incat identitatea ucigasului nu a fost niciodata stabilita. Cu o zi inainte de crima, sotul Juliei Wallace a primit un mesaj de la un club de sah din Liverpool, unde fusese solicitat sa ia legatura cu un oarecare RM Qualtrough, pentru a discuta despre o asigurare.

In seara urmatoare, Wallace a mers acolo sa-l intalneasca pe Qualtrough, dar nu a putut gasi pe nimeni cu numele acesta. S-a intors acasa si a gasit-o pe sotia sa, Julia, moarta. Initial, Wallace a fost suspectat de crima, dar nu a fost gasit vinovat. Cazul a ramas neelucidat.

Cazul Catrine Da Costa

Catrine Da Costa a lucrat ca prostituata la Stockholm si a disparut subit in anul 1984, la varsta de 28 de ani. In 18 iulie 1984, parti din corpul ei au fost descoperite intr-un sac de plastic, pe o autostrada din afara orasului Stockholm. Al doilea sac, ce continea celelalte parti ale corpului ei, a fost gasit pe 2 august, la un kilometru distanta de primul.

Victima a fost identificata dupa analiza amprentelor. Cu toate acestea, motivul si cauza mortii nu au fost stabilite. Aceasta este inca o crima ingrozitoare, care nu a fost rezolvata.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#cele mai misterioase crime, #cele mai mari crime lume, #cazuri crime misterioase, #asasinarea john kennedy , #ciudat