Cleptomanie turistica: ce fura turistii din hoteluri

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 08:32
3612 citiri
Cleptomanie turistica: ce fura turistii din hoteluri
Foto: All Biz

In camera de hotel, esti singur si nu te vede nimeni. Fara indoiala, celor mai multi turisti nici prin cap nu le trece sa profite de ocazie, ca sa faca gestul nedemn pe care il incearca orice hot de buzunare in tramvai.

Cu toate acestea, exista o categorie de vizitatori care gandesc altfel. Ar fi gresit sa spunem ca ei sunt greci sau romani si ca nu sunt nemti sau norvegieni. Ei n-au etnie, poate ca n-au nici religie, de vreme ce nu cunosc si nu aplica cea de a opta porunca din tablele lui Moise, care spune clar: "sa nu furi".

Dar in cele de fata nu despre viizitatori este vorba, ci despre ciudatele obiecte care ii atrag si pe care portalul Radioc le-a clasificat in ordine inversa, ca la premiul Oscar, dupa cum urmeaza:

Locul 10. Cele mai banale dintre obiectele furate in hoteluri sunt prosoapele. Ele constituie 32% din tot ce se fura, mai exact din tot ce se reclama la politie ca fiind furat.

Locul 9. Pe aceasta pozitie, se afla obiectele de la bufetul suedez: mici portii de mancare pe care turistul, in loc sa le manance, le inveleste si le pune in buzunar, plus servetele, lingurite si solnite. Foarte rar, dispare un polonic sau vreo supiera.

Locul 8. In mod neasteptat, printre turisti exista multi colectionari, care nu cauta obiecte de folosinta. Ii atrag curiozitatile, mai ales tablite inscriptionate "Do Not Disturb", "Barbati", "Femei" sau mai simplu "WC". Se cunoaste ca muncesc din greu, ca sa desurubeze sistemul de fixare pe usa.

Locul 7. Hartia igienica. Unele hoteluri au nascocit un sistem complicat de fixare a rolei pe axa dispozitivului de prindere. Asta le costa scump: amatorul de hartie nu se lasa pana nu distruge dispozitivul cu totul. Ca urmare, este mai pratic pentru hotelier sa lase hartia libera.

Locul 6. Au fost semnalate - foarte rar, ce e drept - cazuri cand turistul a plecat cu capacul de la WC sau cu para de la dus.

Locul 5. Clantele de la usi sunt predilectia unora. La asta insa nu se pricepe oricine, trebuie sa ai o anumita tehnicitate.

Locul 4. Podoabele de pe pereti: tablouri, aplice, ornamente. La asa ceva, nu-ti trebuie nicio calificare.

Locul 3. Gresia din baie. Nu demonteaza nimeni tot pavajul, isi ia fiecare o placa, sa-i fie amintire, mai ales daca placile sunt individualizate, cu blazonul hotelului, al orasului, sau chiar al tarii.

Locul 2. Becuri. Furtul becurilor nu este grav, ele sunt materiale consumabile si se inlocuiesc usor. Dar exista turisti care isi iau ca amintire si fasungul, ba chiar suporul fasungului sau veioza cu totul.

Locul 1. Acest loc ii revine fara drept de apel orasului austriac Fucking, de unde turistii iau orice obiect, idiferent de destinatia lui, daca au inscriptionat pe el numele orasului. Asemenea brand este nebanuit de atragator. Problema a preocupat in asemenea masura primaria, incat a intentionat sa schimbe denumirea acestui oras, dar s-au opus locuitorii data fiind vechimea: exista de peste 800 de ani si nu i-a schimbat nimeni numele.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Turisti cleptomanie, #turism furt din hotel , #ciudat