Fenomen inexplicabil: Invazia armatei de pasari (Video)

Marti, 16 August 2011, ora 23:13
6952 citiri
Fenomen inexplicabil: Invazia armatei de pasari (Video)
Foto: china

Zborul unei armate de pasari, care formeaza forme geometrice inexplicabile, ramane un mister pentru cercetatori. Pasarile pot zbura cu viteze de peste 60 de kilometri pe ora, iar stolul creeaza un spectacol uimitor.

O armata de grauri, 'Sturnus vulgaris', este vazuta zburand intr-un stol imens in imaginile filmate la Otmoor, in Anglia. Pasarile pot atinge viteze de peste 64 de kilometri pe ora, iar 'suvoiul' gigant formeaza modele spatiale asimetrice si pare foarte bine coordonat, informeaza The Epoch Times.

Acest stol este cunoscut ca un murmur al graurilor, atunci cand un numar mare de pasari zboara impreuna, dupa-amiaza tarziu, inainte de a-si gasi un adapost pentru noapte.

Explicatia acestui comportament al pasarilor este neclar, dar multi experti cred ca el se bazeaza pe principiul sigurantei grupului, pentru a se proteja impotriva pradatorilor, cum ar fi vulturii.

Indiferent de motivele din spatele acestui fenomen, oamenii de stiinta sunt interesati sa inteleaga modul in care pasarile reusesc sa realizeze astfel de acrobatii aeriene, fara a se ciocni unele de altele.

In 2008, cercetatorii au filmat mii de grauri zburand la Roma si, folosind un software special, au identificat 2.600 de pasari si au realizat harta structurala a stolului, pentru a descoperi formele aeriene create.

Echipa a constatat ca pasarile au o multime de spatiu liber, in fata si in spatele lor, iar fiecare pasare pare sa fie atenta la sase sau sapte vecine de zbor.

Misterul acestui fenomen ramane un subiect de cercetare pentru profesionisti, inclusiv ingineri aeronautici si matematicieni, dar indiferent de explicatia acestui zbor uimitor, spectacolul este minunat pentru privitori.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#video pasari ciudat, #fenomen inexplicabil stol pasari, #fenomen uimitor armata pasari, #invazia pasarilor video , #ciudat
Comentarii
Poza Moldoveanu
Moldoveanu
rank 5