Moartea ca afacere: Cele mai ciudate locuri in care poti bea o cafea

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 17:25
2998 citiri
Moartea ca afacere: Cele mai ciudate locuri in care poti bea o cafea
Foto: abcnews.go.com

Civilizatia are si dezavantajul zgomotului si agitatiei in marile orase. Astfel de neplaceri sunt evitate de cei care vor cu orice pret sa se relaxeze, prin retragerea intr-un loc cu totul neasteptat.

Un cimitir nu este locul la care sa se gandeasca multi atunci cand vor sa aiba parte de savoarea linistita a unei cafele, scrie ABC News. In orasele germane, inclusiv in Berlin, a aparut moda cafenelelor deschise in cimitire.

In cartierul Kreuzberg, din Berlin, s-a deschis locatia denumita Cafe Straus, ea fiind plina de clienti. Multi promit ca se vor intoarce acolo, dupa ce au savurat in liniste deplina o cafea. Cafenelele din cimitire au devenit tot mai populare in Germania, ele oferind linistea ce nu poate fi gasita in marile orase. Nu numai in Germania exista astfel de localuri.

Concerte si galerii de arta, in cimitir

In unele se tin chiar si concerte de muzica jazz si exista galerii de arta. O asemenea locatie este Cafe Fritz, din Hamburg, sau Atrium Cafe, din Bristol, vestul Angliei. In Viena, langa cimitirul Zentralfriedhof, in localul Schloss Concordia se poate servi inclusiv clasicul snitel vienez.

Olga si Martin Strauss, cei care detin afacerea, spun ca foarte putini oameni au spus ca sunt nemultumiti de aceasta situatie, caci rudele lor decedate nu isi vor putea gasi linistea de veci. In schimb, multi clienti isi cauta acum un loc de veci in astfel de cimitire, pe care sa il vada chiar din cafenea.

Fara teama de moarte

Bernd Bossman, cel care a deschis prima astfel de cafenea din Berlin, spune ca oamenii care beau o cafea in cimitir se gandesc mai mult la cei dragi care au disparut de pe aceasta lume.

"Cei carora nu le place ideea de moarte nu se vor simti bine aici", spune Bossman. In Munchen, Germania, exista aucm planuri pentru deschiderea unei cafenele intr-un cimitir al orasului.

Autoritatile din marile orase europene vad aceasta tendinta ca o metoda de a atrage mai multi vizitatori in cimitire. Exista, insa, si reguli care trebuie respectate strict. Comerciantii nu au voie sa isi faca reclama in oras, iar localurile trebuie deschise atat timp cat cimitirul este deschis.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#afacere cafenea germania berlin, #cimitir moarte anglia austria , #ciudat