Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O femeie de 35 de ani a facut atac de cord dupa ce a avut orgasm

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 18:00
7754 citiri
O femeie de 35 de ani a facut atac de cord dupa ce a avut orgasm

O femeie de 35 de ani, cu o stare medicala buna, a suferit un atac de cord dupa ce a avut parte de un orgasm ciudat, desi in cazul femeilor mai tinere si a barbatilor sexul, implicit si orgasmul, scade riscul atacurilor de cord.

Simptomele acuzata de femeie sunt tipice atacului de cord criptogenetic (care are o cauza ce nu poate fi determinata cu mijloacele actuale ale medicinei), a declarat Jose Biller, MD, profesor si director al departamentului de neurologie din cadrul universitatii Loyola, din Chicago, informeaza www.doctorslounge.com.

"In timpul actului sexual, femeia a simtit ca partea stanga a fetei i-a amortit, nu a mai putut articula cuvinte si nu-si putea misca mana stanga. Cand a fost transferata la noi la clinica, dupa sase ore de la incident, nu-si putea misca absolut deloc bratul stang, fata ii era paralizata, vorbea neclar si era foarte panicata", a declarat Biller.

Doctorii au povestit ca era prea tarziu ca femeii sa-i fie facuta injectia cu ser anti-coagulant, care trebuie administrat in cel mult trei ore de la atac.

Asadar, medicii i-au introdus femeii un cateter printr-o artera din canalul inghinal si au ajuns in zona creierului pentru a gasi cheagul de sange. Odata ce a fost gasit, medicii au avut o singura solutie: sa administreze serul anti-coagulant direct in cheag.

A fost o decizie riscanta. "Am facut asta cu multa transpiratie", recunoaste Biller.

Imediat dupa ce anti-coagulantul a fost inserat in cheagul de sange, starea femeii s-a ameliorat. Dupa aproape o ora, femeia era in afara oricarui pericol si dupa o zi si-a revenit total.

Care a fost, totusi, cauza atacului de cord in timpul actului sexual? Se pare ca in timpul sexului, peretele care despartea cele doua camere superioare ale inimii, atriul (auriculul) drept si stang, s-a deplasat. Unul din patru adulti sufera de aceasta boala a inimii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sex, #orgasm, #inima, #atac de cord , #ciudat