Predictii faimoase ale lui Nostradamus, care s-au adeverit

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 19:40
29874 citiri
Predictii faimoase ale lui Nostradamus, care s-au adeverit
Foto: telovation.com

Inceputul anului 2012 ne face sa mai aruncam o privire in urma, la anul trecut, dar si sa ne aduce aminte de cateva dintre previziunile celui mai cunoscut prezicator, Nostradamus.

Nostradamus a scris primele sale predictii in anul 1555, iar cartile sale sunt citite cu interes si astazi. Business Insider aminteste o serie dintre cele mai interesante previziuni ale sale, carora unii au incercat sa le gaseasca o corespondenta in istorie.

Marele Incendiu din Londra

Predictia: Sangele celor drepti va fi cerut de Londra, arsa de focul din anul '66. Vechea Doamna va cadea de pe locul sau inalt si multi din aceeasi secta vor fi ucisi.

Ce s-a intamplat: Un mic foc a izbucnit intr-o brutarie din Londra, pe 2 septembrie 1666 (anul '66), si s-a transformat intr-un urias incendiu care a ars trei zile si a distrus orasul. Expresia "sangele celor drepti" se refera la milioanele de sobolani care au murit. Sase oameni au murit in acel incendiu.

Hitler

Predictia: Din adancurile Europei de Vest, un copil se va naste din oameni saraci. El va seduce o mare multime cu glasul sau, iar faima sa va creste pana la taramul din Est. Bestii feroce si infometate vor traversa raurile, iar mare parte a campului de lupta va fi impotriva lui Hister.

Ce s-a intamplat: Pe 20 aprilie 1889, Hitler s-a nascut in Europa de Vest, intr-o familie foarte saraca. El s-a mutat in Germania, in anii ce au urmat Primului Razboi Mondial, si s-a facut remarcat prin calitatile sale remarcabile de orator (glasul sau).

"Faima sa va creste pana la taramul din Est" reprezina alianta Axei cu Japonia. Hister este vazut ca fiind o greseala de scriere a lui Nostradamus.

Armata Germaniei a invadat Franta ("bestii feroce si infometate vor traversa raurile), iar "marea parte a campului de lupta" se refera la Puterile Aliate, care l-a invins pe Hitler.

Charles de Gaulle

Predictia: Hercule, Rege al Romei si al Annemarcei, cel supranumit de Gaulle va domni de trei ori. Italia si Sf. Mark vor tremura, iar el va fi intai monarh si va fi renumit peste toti.

Ce s-a intampla: Charles de Gaulle a fost liderul Frantei in trei randuri. Prima oara ca lider al Fortelor Frantei Libere, apoi ca prim-ministru al Guvernului postbelic francez si in cele din urma a devenit primul presedinte al celei de-a Cincea Republici Franceze.

Bomba atomica

Predictie: In apropierea portilor, in doua orase, vor fi flageluri nemaivazute pana atunci. Foamete si napasta, oameni care plang si cer alinare marelui si nemuritorului Dumnezeu.

Ce s-a intamplat: In august 1945, Statele Unite ale Americii au lansat doua arme atomice asupra Japoniei, in cele doua orase, Hiroshima si Nagasaki.

Suferinta indurata de cei loviti de explozie si iradierea suferita de cei care au supravietuit detonarii imediate reprezinta "oamenii care plang si cer alinare marelui si nemuritorului Dumnezeu".

Asasinarile lui JFK si RFK

Predictie: Marele om va fi lovit in miezul zilei, de un fulger, o fapta rea prezisa de purtatorul unei petitii. Potrivit predictiei, un altul va cadea pe timpul noptii. Conflictul de la Reims, Londra si epidemia din Toscana.

Ce s-a intamplat: (Marele om) John Kennedy a primit mai multe amentintari cu moartea (petitii) si a fost impuscat (fulger) in dupa-amiaza zilei de 22 noiembrie 1963.

Fratele sau, Robert Kennedy, a fost omorat dupa miezul noptii, pe 5 iunie 1968. Lumea l-a plans ("conflicte la Reims si Londra").

11 septembrie 2011

Predictie: Un foc care va cutremura pamantul, venit din centrul Pamantului, va cauza tremur in Orasul Nou (New City). Doua mari pietre se vor razboi pentru mult timp.

Ce s-a intamplat: In dimineata zilei de 11 septembrie 2001, cele doua turnuri (doua mari pietre) ale World Trade Center au fost atacate in New York City (New City).

Bonus:

Un nou mare cutremur?

Predictie: Parcul va fi in panta, o mare calamitate prin pamanturile Vestului si ale Lombardiei. Focul va fi in nava, napasta si calamitate. Mercur in Sagetator, Saturn va fi slabit.

Ce ar urma sa se intample: Un mare cutremur este prezis de Nostradamus in aceste versuri. In Lumea Noua ("taramurile din Vest"), California este alegerea logica.

Potrivit astrologilor, data viitoare cand Mercur va fi in Sagetator si Saturn va avea o pozitie "slabita" va fi pe 25 noiembrie 2015.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#predictii Nostradamus, #predictii celebre Nostradamus, #Nostradamus , #ciudat
Comentarii