Teorii ale conspiratiilor ce infierbanta mintile oamenilor

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 08:49
4123 citiri
Teorii ale conspiratiilor ce infierbanta mintile oamenilor
Foto: techworld

Teoriile conspiratiilor tin prima pagina a ziarelor sau a site-urilor de pe Internet. Dintre cele mai controversate si mai palpitante amintim Triunghiul Bermudelor, Illuminati, OZN-ul de la Roswell sau Monstrul din Loch Ness.

De la monstrul din Loch Ness pana la extraterestri sau Illuminati, toata lumea iubeste teoriile conspiratiilor. Va prezentam o trecere in revista a celor mai importante teorii ale conspiratiilor, asa cum sunt ele prezentate de Techworld.

1. Explozia turnurilor gemene

Un grup de indivizi obisnuiti, familiile victimelor atacurilor de la 11 septembrie 2001 si oamenii de stiinta, sunt convinsi ca prabusirea cladirilor de la World Trade Center a fost cauzata de explozii, care au avut loc la baza turnurilor.

2. Aselenizarea nu a fost reala?

Una dintre cele mai controversate teorii ale conspiratiei se refera la debarcarea pe Luna a misiunii Apollo din anul 1969, pe care teoreticienii o considera un fals.

3. OZN-ul de la Roswell

Incidentul denumit OZN-ul de la Roswell a avut loc in 1947, cand un obiect neidentificat s-a prabusit in New Mexico. Guvernul american a pretins in anii '70 ca accidentul a fost de fapt un balon experimental, dar teoriile conspiratiilor spun ca au existat fiinte extraterestre, ce au decedat si care au fost duse la cea mai apropiata baza militara, Aria 51.

4. Cercurile in lanuri

Cercurile in lanuri apar in toiul noptii, in multe zone din lume si sunt de obicei modele geometrice ciudate create in diverse culturi si care sunt considerate a fi opera unor fiinte extraterestre.

Raportarile acestor desene bizare au fost facute incepand cu anul 1880, iar pana in prezent au aparut in 26 de tari.

5. Illuminati

Daca ati citit "Codul lui da Vinci", poate va amintiti de Illuminati. Din punct de vedere istoric, ei au fost reuniti intr-o organizatie secreta din Bavaria, dupa modelul masonilor, din secolul al XVIII-lea.

In zilele noastre, Illuminati se refera la o organizatie secreta alcatuita din guverne si corporatii multinationale, care incearca sa creeze o "noua ordine mondiala".

6. Triunghiul Bermudelor

Desi nu este la fel de controversat si mediatizat ca alte teorii, in Triunghiul Bermudelor au fost raportate foarte multe incidente cu aeronave si ambarcatiuni care s-au facut nevazute. Exista o lista intreaga de disparitii, printre cele mai importante numarandu-se Zborul 19.

7. Monstrul din Loch Ness

Zarit pentru prima data in anul 1933, monstrul din Loch Ness este considerat un plesiozaur, o ruda acvatica a dinozaurului. In timp ce oamenii de stiinta il considera un mit, pasionatii au adus drept dovada, de-a lungul anilor, nenumarate fotografii si imagini video ale acestuia.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#teorii ale conspiratiilor, #Triunghiul Bermudelor, #illuminati, #ozn roswell, #monstrul din loch ness , #ciudat