9 scenarii despre cum a disparut orasul pierdut Atlantida (II)

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 08:54
11497 citiri
9 scenarii despre cum a disparut orasul pierdut Atlantida (II)
Foto: cybershmans

Unde in lume s-ar putea gasi Atlantida? Interesul pentru descoperirea cu adevarat a Atlantidei a inceput la sfarsitul secolului al XIX-lea. Si cum febra cautarilor a continuat, au aparut si multe speculatii.

Cateva posibile locuri, care s-au mentionat de-a lungul anilor, unde s-ar putea afla Atlantida sunt: Antarctica, Insulele Azore, Triunghiul Bermudelor, Bimini, Insulele Canare, Creta, Corsica, Egipt, Islanda, Malta, Maroc, Nigeria, Insula Sherbro, Suedia si Tunisia.

9 scenarii despre cum a disparut Atlantida (I)

Continuam sa va prezentam cateva posibile cauze, care au dus la disparitia Atlantidei.

6. Multe culturi au povesti asemanatoare

Atlantida nu poate fi incadrata in teoria conform careia "deoarece nu am gasit-o inca, asta nu inseamna nu exista". Adevarat, cei care si-au petrecut viata pentru a cauta orasul pierdut El Dorado, ar fi bine sa se apuce de altceva.

Totusi de-a lungul anilor au fost facute multe descoperiri. De exemplu sa luam in discutie orasul Troia, despre care se scrie in "Iliada" lui Homer. El a scris despre Troia in jurul anului 800 i.Hr.

Iar in anul 1870, arheologul german Heinrich Schliemann l-a descoperit in Anatolia, Turcia. Poate ca intr-o zi cineva va confirma povestea lui Platon, asa cum Schliemann a facut dovada scrierilor lui Homer.

7. Oceanul este cu adevarat urias

Atunci cand se analizeaza motivele pentru care Atlantida a fost reala, probabil ca cel mai usor fapt de care se vorbeste este si cel mai important: oceanul. Aproximativ 70% din suprafata Pamantului este acoperita de oceane.

Insa oceanul este locul cel mai putin explorat de pe planeta. Deci nu putem spune ca Atlantida nu poate sa existe acolo. Si intinderea uriasa neexplorata a oceanelor nu este singura problema, exista si profunzimea acesteia.

Pana astazi, doar doi oameni au fost in zona cea mai adanca din ocean si excursia lor a avut loc cu mai mult de 50 de ani in urma. Si nimeni nu a mai fost de atunci acolo. Pentru a face o comparatie, de sase ori mai multi oameni au fost pe Luna.

Pe 23 ianuarie 1960, Don Walsh si Jacques Piccard au calatorit pana la aproape 11.000 de metri adancime, in Groapa Marianelor, pe fundul oceanului Pacific, dupa mai bine de 8 ore.

8. Cresterea nivelului marii

Potrivit lui Platon, scufundarea Atlantidei s-a petrecut cu 9.000 de ani, inainte de timpul in care a trait el. Asta plaseaza evenimentul, candva in faza de inceput a perioadei holocene. In aceasta era s-au inregistrat cresteri semnificatice ale temperaturilor globale.

Ca urmare, ghetarii au inceput sa se topeasca, iar nivelul marii a crescut dramatic, in unele zone, cu mai mult de 30 de metri. Cu o astfel de crestere uriasa a nivelului marii, nu este exclus ca un oras sa fi fost inghitit de ape.

9. Inundatii severe

Inundatiile reprezinta unul dintre fenomenele meteo cele mai devastatoare, cunoscute de omenire. Acestea sunt extrem de distructive si s-au petrecut, de-a lungul istoriei, in toate colturile lumii.

Oameni, animale, masini, case si multe altele au fost maturate de catre ape. In ultimul secol, milioane de oameni au murit datorita inundatiilor.

Multe civilizatii timpurii s-au dezvoltat pe malul raurilor, care au produs inundatii grave, astfel incat un oras cum a fost Atlantida ar fi putut fi distrus de asemenea fenomene.

Concluzia

Asta este ceea ce cred oamenii de stiinta, ca s-ar fi putut intampla atunci cand a disparut Atlantida. Locul unde ar putea fi situata Atlantida: in jurul insulei Santorini si in Creta sau in largul coastelor Spaniei la Dona Ana.

Dupa vizionarea imaginilor prin satelit, o echipa de arheologi si geologi s-au deplasat la nord de Cadiz, in Spania pentru efectuarea de cercetari detaliate. Conform cercetatorului Richard Freund, Atlantida s-ar putea gasi in Spania. Constarile lui Freund seamana cu descrierea facuta de Platon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#orasul pierdut Atlantida, #insula pierduta atlantida, #atlantida dialoguri platon, #unde se afla atlantida, #posibile scenarii disparitia atlantidei, #descoperirea atlantidei , #descoperire