A fost otravit Lenin de catre Stalin?

Sambata, 05 Mai 2012, ora 14:43
6322 citiri
A fost otravit Lenin de catre Stalin?
Foto: channelnewsasia

Un istoric rus sustine ca Vladimir Ilici Lenin, cel care a condus Revolutia din octombrie 1917 si intemeietorul ideologiei comuniste, a fost otravit de catre Iosif Stalin, cel care prelua functia de Secretar General al Partidului Comunist al URSS-ului.

Potrivit Daily Mail, istoricul Lev Luire considera ca, in timp ce Lenin era deja intr-o stare precara de sanatate, dupa ce a suferit mai multe atacuri cerebrale, Stalin l-ar fi ucis dupa o cearta.

Lenin, care l-a sustinut sa ajunga la putere pe Stalin, si-a schimbat ideologia aliniindu-se cu parerile lui Leon Trotsky. In notele sale dictate inainte sa moara, Lenin ii critica manierele grosolane ale lui Stalin.

El chiar a sugerat ca Stalin ar trebui sa fie schimbat din pozitia sa de Secretar General al Partidului Comunist. Otravirea va deveni metoda preferata a lui Stalin pentru a-si elimina dusmanii, subliniaza Lurie.

"Un lucru ciudat este faptul ca la Moscova se mai pastreaza creierul lui Lenin, astfel ca putem sa-i facem o investigatie", a spus istoricul rus.

Teoria cea mai des auzita despre moartea lui Lenin spune ca acesta a murit de sifilis, o boala cu transmitere sexuala.

Trupul sau imbalsamat se afla expus publicului in mausoleul din Piata Rosie de la Moscova, dupa 20 de ani de la caderea statului comunist, URSS.

Un accident cerebral major l-a lasat paralizat pe o parte. Lenin nu a fumat si nu a avut diabet. Autopsia nu a gasit nicio dovada ca avea tensiune arteriala ridicata.

Lenin a fost tratat de sifilis cu medicamentele primitive existente in acel timp. Desi aceasta boala poate provoca accidente vasculare cerebrale, nu exista nicio dovada ca simptomele sale au fost cauzate de sifilis.

Dr. Harry Vinters de la Universitatea din Los Angeles, care a analizat raportul autopsiei si examenele medicale din trecutul lui Lenin, a declarat ca testele toxicologice, care trebuiau sa scoata la iveala o posibila otravire nu s-au efectuat in timpul autopsiei.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Lenin otravit Stalin, #cauza mortii Lenin, #Lenin intemeietorul comunismului rus, #trupul imbalsamat Lenin, #Lenin mausoleu Piata Rosie , #descoperire