Ai o bicicleta? Acum, nimeni nu va mai putea sa ti-o fure (Video)

Sambata, 23 August 2014, ora 15:45
7647 citiri
Ai o bicicleta? Acum, nimeni nu va mai putea sa ti-o fure (Video)
Foto: Slate

Deplasarea cu bicicleta are multe avantaje, deoarece nu este poluanta, ajuta la mentinerea sanatatii organismului si la evitarea ambuteiajelor.

Cu toate acestea, autovehiculul in cauza prezinta si un inconvenient destul de important. Poate fi furat cu usurinta, provocand suparare celor carora li se intampla.

Pana in prezent, nicio solutie perfecta impotriva furtului de biciclete nu a fost gasita. Insa, ingeniosul proiect Yerka, aflat in etapa de testare, ar putea fi o reusita, conform site-ului de stiri "Digg", citat de Slate, gratie unui dispozitiv de blocaj.

Este conceptul unei biciclete urbane pe care nu o poate fura nimeni, ci doar sa o distruga, devenind astfel neutilizabila, deoarece are integrat direct in cadru un dispozitiv de inchidere.

La originea proiectului se afla trei studenti de la Universitatea Adolfo Ibanez din Mexic (Andres Roi, CristobalBabello si Juan Jose Monsalve).

Pe site-ul lor, ei ofera si cateva motivatii: "Suntem trei studenti la inginerie, am fost victimele furtului bicicletelor noastre si de aceea ne-am hotarat sa dezvoltam o tehnologie care sa impiedice sa se mai intample un astfel de fenomen".

Cu ajutorul unui sistem ce face posibila demontarea tubului inferior al cadrului, fixat apoi pe sa, bicicleta poate fi bine atasata diverselor suporturi (copaci, stalpi etc.).

Potrivit celor trei inventatori, 20 de secunde sunt necesare pentru efectuarea operatiunii. Este suficient, cu un simplu gest, sa deschizi lacatul de siguranta, pentru a-l prinde de primul copac intalnit sau stalp.

Bicicleta din video este doar un protoptip. Tinerii inventatori spera sa stranga fonduri pentru finantarea si punerea in vanzare a acestor vehicule in aproximativ doi ani, avand si argumente solide.

Spre deosebire de bicicleta pliabila, aceasta pastreaza estetica unei biciclete normale de oras, cu un sistem trainic antifurt. "Credem ca va fi de mare ajutor tuturor iubitorilor de bicicleta", au mentionat viitorii ingineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inovatii antifurt bicicleta, #bicicleta sistem antifurt, #studenti inventatori, #proiect Yerka , #descoperire