Alcoolul micsoreaza creierul si duce la dementa

Sambata, 12 Aprilie 2008, ora 09:20
8182 citiri
Alcoolul micsoreaza creierul si duce la dementa

Cui bea cel putin sapte halbe de bere pe saptamana i se va micsora creierul, au descoperit niste cercetatori de la Colegiul Wellesley din Massachusetts. Studiul citat de "Libertatea" de sambata avertizeaza ca micsorarea dimensiunii creierului este direct proportionala cu cantitatea de alcool consumata, iar femeile sunt mult mai vulnerabile decat barbatii.

Studiul a comparat preferintele in materie de alcool si tomografiile creierelor a 1.839 de persoane de varsta medie. O parte din voluntari erau abstinenti, iar ceilalti au fost clasificati in mai multe grupuri, in functie de cantitatea de alcool consumata saptamanal.

In urma studierii tomografiilor, specialistii au remarcat faptul ca abstinentii aveau creierele cele mai mari in timp ce bautorii inveterati, care consumau peste 14 pahare cu bautura pe saptamana, aveau creierele cele mai mici.

Diferenta dintre cele doua categorii a fost, in medie, de 1,6%. In timpul unui proces normal de imbatranire, moartea celulelor cerebrale duce la micsorarea creierului, in medie cu 0,19% pe an. Studiul nu a analizat daca efectele asupra creierului sunt permanente.

Studii anterioare au demonstrat ca distrugerea celulelor creierului in urma consumului de alcool duce la pierderi de memorie, confuzie si probleme de coordonare. Micsorarea creierului poate provoca aparitia crizelor de epilepsie, in timp ce alcoolismul poate duce la dementa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premieră în neuroștiință: a fost inventat creierul artificial comparabil cu cel uman
Premieră în neuroștiință: a fost inventat creierul artificial comparabil cu cel uman
Inovațiile în inteligența artificială și neuroștiință continuă să uimească. Intel, celebrul creator de procesoare pentru calculatoare, se mândrește cu o nouă invenție: un...
Locurile de muncă solicitante pentru creier ar proteja oamenii de apariția demenței
Locurile de muncă solicitante pentru creier ar proteja oamenii de apariția demenței
Cercetătorii au descoperit că, cu cât oamenii îşi folosesc mai mult creierul la locul de muncă, cu atât mai bine par să fie protejaţi împotriva problemelor de gândire şi de memorie care...
#bere, #alcool, #creier, #micsorat, #dementa , #descoperire