Cea mai ucigatoare toxina din lume: 14 grame pot ucide toata omenirea

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 11:33
21664 citiri
Cea mai ucigatoare toxina din lume: 14 grame pot ucide toata omenirea
Foto: Ziua News

Cercetatorii din California au anuntat ca au descoperit substanta cea mai toxica din cate se cunosc, dar nu pot da detali,i intrucat pana in pezent nimeni nu cunoaste un antidot imporiva respectivei toxine.

Problema este ca, daca otrava ajunge in maini criminale, sau numai iresponsabile, nimeni nu cunoaste vreun mijloc de aparare si folosirea ei ar putea produce o adevarat catastrofa.

Pentru a ucide un adult, este suficienta o cantitate de 0,000000002 grame de substanta, sau altfel pusa problema, un gram de substanta poate ucide 500.000.000 persoane, iar 14 grame de substanta sunt suficiente pentru a ucide toata populatia globului, potrivit Factroom.

In aceste conditii, rezerva cercetatorilor de a tine strict secrete orice informatii privind descoperrea sunt mai mult decat justificate. Singurele informatii pe care cercetatorii le-au facut publice privesc denumirea pe care au dat-o substantei si clasa in care se incadreaza.

Otrava se numeste toxina botulinica si este o neurotoxina de tipul proteinelor. Din clasa respectiva, au mai fost descoperite pana acum si alte 8 tipuri de toxine, dar niciuna n-are puterea ucigatoatea acesteia.

Despre ele se poate insa vorbi, intrucat se cunoaste antidotul si au fost deja clasificate, astfel: A, B, C1, C2, D, E, F si G. Cea din uma a fost descoperita in anul 1970 si s-a crezut atunci ca nu exista perspectiva descoperirii altor otravuri, cu efecte mai puternice.

Toate aceste toxine sunt de tip botulinic, iar laboratoarele cunosc pentru fiecare in parte antidotul cu care s-ar putea preveni un dezastru. Noua toxina a primit indicativul H si a fost descoperita prin pelucrarea excrementelor unui copil care suferea de botulism, o boala incubata la om prin ingestia de toxina botulinica.

Desi cercetatorii conteaza ca niciodata nu va indrazni cineva sa faca uz de aceasta otrava, laboratoarele lucreaza intens pentru a gasi un antidot corespunzator.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#toxina ucigatoare, #toxina ucigasa, #substanta toxica , #descoperire