Descoperire marcanta: Ramasitele Sfantului Ioan Botezatorul, gasite?

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 12:52
6042 citiri
Descoperire marcanta: Ramasitele Sfantului Ioan Botezatorul, gasite?
Foto: Daily Mail

O descoperire religioasa importanta ar putea fi confirmata de testele efectuate de catre cercetatori asupra ramasitelor despre care se crede ca ar fi ale Sfantului Ioan Botezatorul. Acestea au fost gasite intr-o manastire de langa Marea Neagra, din Bulgaria.

Atunci cand arheologii au afirmat ca au gasit oasele lui Ioan Botezatorul printre ruinele unei vechi manastiri din Bulgaria, expertii au fost sceptici, potrivit Daily Mail.

Dar testele de datare cu carbon efectuate la Universitatea Oxford au furnizat dovezi stiintifice care pot sustine aceasta afirmatie extraordinara. Ramasitele au fost datate in secolul I d.Hr., timp in care se crede ca a trait profetul.

Cercetatorii s-au declarat "surprinsi" atunci cand au descoperit varsta vestigiilor, dar recunosc ca "doar dovada datarii nu poate certifica in totalitate ca oasele ar fi apartinut lui Ioan Botezatorul".

Un documentar TV pe aceasta tema va fi prezentat curand pe canalul National Geographic.

Ramasitele - fragmente din creier, maxilar, dintr-un brat si un dinte - au fost descoperite acum doi ani intr-un altar al unei vechi manastiri, pe o insula de la Marea Neagra.

Ele au fost pastrate in interiorul unei racle - o cutie in care se pastreaza sfintele moaste - la Sozopol, pe coasta de sud a Bulgariei. Indiciul-cheie al originii acestor relicve a fost gasit intr-o cutiuta, descoperita alaturi de racla.

Inscriptia de pe aceasta este in limba greaca: "Dumnezeule, salveaza-l pe robul tau Thomas. Sf. Ioan. 24 iunie." Data este considerata a fi ziua de nastere a lui Ioan Botezatorul.

"Daca persoana in cauza este Ioan Botezatorul nu putem spune cu siguranta si probabil nu o vom face niciodata", a spus profesorul Thomas Higham, de la Universitatea Oxford.

Testele ADN efectuate la Universitatea din Copenhaga confirma faptul ca cele trei oase provin de la aceasi persoana si probabil de la una care a trait in Orientul Mijlociu, asa cum a fost cazul Sfantului Ioan Botezatorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ramasite Sfantul Ioan Botezatorul, #descoperire moaste Sfantul Ioan, #ramasite Sfantul Ioan Bulgaria, #ramasite Ioan Botezatorul Bulgaria , #descoperire