Descoperire revolutionara: Formele complexe de viata au parasit oceanul acum un miliard de ani

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 16:45
2942 citiri
Descoperire revolutionara: Formele complexe de viata au parasit oceanul acum un miliard de ani

O descoperire uimitoare revolutioneaza teoriile in ceea ce priveste momentul in care formele de viata complexa au parasit oceanele in favoarea uscatului. Este vorba despre fosilele unor organisme ce au trait in urma cu un miliard de ani in urma, descoperite in rocile din vecinatatea unui lac din Scotia.

Viata pe Terra a inceput in oceane, insa pana acum s-a crezut ca a durat mai multa vreme pana cand organismele au parasit mediul acvatic pentru a se adapta vietii pe uscat. Fosilele descoperite in rocile din vecinatatea lacului Torridon, de pe coasta de vest a Scotiei, par a apartine primelor forme de viata ce au parasit oceanele, conform LiveScience.

Pana acum s-a crezut ca doar forme de viata primitive au iesit pe uscat, unde s-au dezvoltat ulterior. Insa Paul Strother, din cadrul Colegiului din Boston, este de parere ca acesta este un exemplu ca au existat si cazuri in care forme de viata evoluata au provenit, la inceputuri, din mediul acvatic.

Uscatul a fost colonizat, timp de 2,5 miliarde de ani, de forme foarte simple de viata, care nu aveau compartimente specializate in interior, insa care erau capabile sa transforme energia in oxigen, ceea ce a dus la viata mult mai complexa, multicelulara.

Dupa cum declara si Martin Brasier, profesor la Oxford, citat de Daily Mail, "aceste noi fosile arata ca trecerea spre celulele algale complexe, care traiesc pe marginea lacurilor, a inceput acum mai bine de un miliard de ani, mult mai devreme decat se credea".

Spre deosebire de stramosii lor bacterieni, aceste celule au structuri specializate, printre care un nucleu si mecanisme vitale necesare fotosintezei. De asemenea, ele se reproduc sexuat, lucru care grabeste evolutia.

Organismele ale caror fosile au fost gasite recent sunt, cel mai probabil, stramosii algelor verzi si plantelor terestre, se mai mentioneaza intr-un raport aparut in jurnalul Nature.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#forme viata complexa Terra, #adaptare viata mediu acvatic uscat, #fosile organism complex Scotia , #descoperire
Comentarii
Poza Marion
Marion
rank 5
Inca o afirmatie gratuita, o aberatie de zile mari anuntata fara nici o jena ca fiind o "descoperire uimitoare" de indivizi cu minti inrobite de credinta lor in evolutie!